Se cere îndepărtarea gardurilor din jurul Parcului Babeș. Din nou!

Se cere îndepărtarea gardurilor din jurul Parcului Babeș. Din nou!

Activiştii de mediu solicită, din nou, îndepărtarea gardurilor din jurul Parcului Babeș.

„Zonele astea la Someș ar putea comunica perfect. Break down the wall (rupeți zidurile - n.red.). Mai ales că e cel mai mare gard al Clujului. Mai ales că e cel mai mare parc al orașului, Universității fiindu-i donate de Primarie jumătate de parc, cea dinspre Someș, deja amenajată ca atare din perioada interbelică. Mai ales ca dr. Hațieganu gândise parcul cu deschidere la apă. Mai ales ca toate echipele de arhitecți de la concursul de amenajare a Somesului au făcut planșe, netranspuse in realitate, cu un parc fără gard”, se arată într-o postare pe Facebook a asociației Someșul nostru.

Amintim că, activistul Adrian Dohotaru a trimis, în anul 2019, o scrisoare deschisă către Universitatea Babeș-Bolyai și Primăria Cluj-Napoca, prin care cerea acces liber în Parcul Babeș. Conform fostului deputat, parcul nu se deschide publicului larg din pricina pericolului de a fi vandalizat.

Parcul Babeș este situat de-a lungul Someşului, în zona de vest a orașului și se întinde pe o suprafaţă totală de 25 ha, din care cca. 2/3 reprezintă spaţii verzi cu alei, gazon, rondouri cu flori, suprafeţe cu arbori şi arbuşti. Recent, zona a fost modernizată de fonduri europene.

Comenteaza