Se dă în folosință parkingul Hasdeu. Cât vor plăti studenții pentru un loc de parcare

Se dă în folosință parkingul Hasdeu. Cât vor plăti studenții pentru un loc de parcare

În ședința lor de miercuri, 21 aprilie, consilierii locali vor vota proiectul de hotărâre privind darea în folosință a parkingului Hasdeu, o investiție de 30 de milioane de lei.

Parkingul este localizat pe str. Păstorului nr. 67-69. Construcția este formată din subsol, două niveluri de demisol, parter, trei etaje supraterane și terasă. Este vorba despre 320 de locuri de parcare, din care 318 sunt destinate autoturismelor, iar două, motocicletelor și mopedelor.

Din numărul total de locuri  dedicate autototurismelor, 238 vor fi destinate studenților de la Universitatea Babeș-Bolyai (UBB), în baza unui abonament anual cu 10% mai ieftin decât cel al riveranilor. Din cele 238 de locuri amintite, două sunt destinate mopedelor și motocicletelor și șase pentru autoturismele deținute de persoane cu handicap. De asemenea, 82 de locuri vor fi destinate altor categorii de utilizatori: vizitatori, riverani.

La demisol, vor fi 14 parcări pentru autoturisme electrice și cele pentru biciclete. În cazul în care, la început de an universitar, solicitările studenților UBB vor fi mai puține decât cele 238 de locuri de parcare destinate autoturismelor, diferența se va alocă studenților altor universități, iar dacă și așa mai rămân locuri, acestea vor fi atribuite altor categorii de solicitanți.

Pentru folosirea locurilor de parcare se vor folosi următoarele tipuri de abonamente: anuale, fără posibilitate de prelungire, destinate studenților UBB sau altor universități; anuale, fără posibilitate de prelungire, destinate altor categorii de solicitanți, în zona destinată studenților, pentru cele neocupate de studenți; anuale, cu posibilitate de prelungire, pentru autoturisme, mopede și motociclete destinate riveranilor; anuale, cu posibilitate de prelungire, pentru biciclete destinate riveranilor și studenților.

În zona destinată vizitatorilor (demisol 2), care include și locurile de parcare pentru încărcare electrică, se va aplică regimul de plata orară, fără niciun fel de abonament. Pentru perioada rămasă din acest an universitar cererile pot fi depuse până în 31 aprilie, abonamentele fiind valabile până în 31 octombrie.

Abonamente anuale parkinguri pentru riverani (cu excepția parkingului Moților și a locurilor de parcare cu ora, unde abonamentele nu sunt valabile)

- Persoane fizice – riverani 115 lei
- Persoane juridice 872 lei
- Persoane fizice - riverani – terasă 68 lei
- Persoane juridice - terasă 234 lei
- Motociclete, mopede și biciclete 52 lei

Taxe pentru ocuparea unui loc de parcare în zona centrală – parcometre

- 30 minute zona I: 4 lei
- 1 oră zona I: 8 lei
- 2 ore zona I: 16 lei
- 1 oră zona II: 3 lei
- 2 ore zona II: 6 lei
- 4 ore zona II: 12 lei
- Pierdere card/tichet: 104 lei/zi

Comenteaza