Foto Se modernizează cu bani de la UE 40 km de drum județean din Cluj

Se modernizează cu bani de la UE 40 km de drum județean din Cluj
| Foto: Facebook.com/cjcluj
Se modernizează, cu fonduri europene, 40 de km de drum județean din Cluj
Se modernizează, cu fonduri europene, 40 de km de drum județean din Cluj
Se modernizează, cu fonduri europene, 40 de km de drum județean din Cluj

Președintele Consiliului Județean (CJ) Cluj, Alin Tișe, a semnat autorizația de construire în vederea continuării lucrărilor de modernizare a Drumului Județean (DJ) 150 Viişoara – Ceanu Mare – Frata – Mociu.

Proiectul de reabilitare și modernizare vizează un tronson cu o lungime de 39,7 km, care pornește de la ieșirea din municipiul Câmpia Turzii, traversează teritoriul a cinci comune și ajunge până în Drumul Național 16, în zona localității Turmași, din comuna Mociu.

„Vestea bună pentru clujeni este că vom relua lucrările pe acest drum care tranzitează o zonă extrem de vastă a județului. În plus, o parte consistentă a finanțării necesare investiției va proveni din fonduri europene, rezultând astfel o economie semnificativă pentru bugetul județului”, a afirmat Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Modernizarea, în profunzime, a acestui drum județean presupune inclusiv lărgirea părții carosabile până la 6 m, cu acostamente pe ambele părți de minim 50 cm. De asemenea, vor fi construite două poduri noi și vor fi reabilitate încă șase poduri aflate pe traseu.  

Potrivit reprezentanților forului administrativ județean, valoarea investiției este de 71 de milioane delei, din care 39 de milioane provin din fonduri europene, diferența fiind asigurată din bugetul CJ Cluj. În prezent se pregătește încărcarea în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice a documentației și demararea efectivă a licitației de lucrări.

 

Comenteaza