Se pregăteşte şantierul pentru modernizarea Bulevardului 21 Decembrie

Se pregăteşte şantierul pentru modernizarea Bulevardului 21 Decembrie
| Foto: Planwerk

Bulevardul 21 Decembrie 1989 din Cluj-Napoca va fi modernizat cu 12 milioane de euro, fonduri europene nerambursabile. Prioritate vor avea transportul în comun și cel alternativ, dar și pietonii. 

În 9 octombrie, Primăria Cluj-Napoca a eliberat autorizaţia de construire pentru "Modernizare Bd. 21 Decembrie: realizare benzi dedicate transportului public în comun - etapa 1 (inclusiv lucrări de infrastructură, amenajare spaţiu public, semaforizare, iluminat public şi mobilier urban). Investiţie de bază: 30,3 milioane de lei, termen de execuţie, 24 de luni de la data începerii efective a lucrărilor".

Modernizarea Bd. 21 Decembrie se va efectua pe tronsonul Biserica Sfântu Petru - intersecția cu str. Regele Ferdinand. Primăria a solicitat un proiect de la Planwerk, societatea de arhitectură care a regândit și Piața Unirii. 

Conform planșelor, bulevardul va avea piste de biciclete pe ambele părți ale drumului, iar banda dedicată pentru mijloacele de transport în comun va fi separată fizic de benzile pentru traficul general. Vor fi plantați arbori, așa cum sunt și pe străzile Horea sau pe Moților.

Dispare însă o bandă auto pe sensul spre centru, dar nu și în intersecții, iar în locul parcării din fața bisericii Sfântu Petru ia naștere o piațetă, cu arbori și băncuțe. Mai multe detalii, AICI! 

Odată cu finalizarea lucrărilor de modernizare, bulevardul va fi prima stradă din țară care va avea un sistem de depistare a autovehiculelor care trec pe culoarea roșie a semaforului. Mai multe detalii, AICI! Lucrările vor fi executate de societatea Diferit Cluj, cu 11 subcontractori.

Comenteaza