Se renovează Palatul Prefecturii Cluj. Banii vin din PNRR

Se renovează Palatul Prefecturii Cluj. Banii vin din PNRR
| Foto: Facebook.com/PrefecturaCluj

Contractul de finanțare pentru renovarea completă a clădirii Palatului Prefectural din Cluj este așteptat să fie semnat până în data de 15 decembrie 2022.

În cursul zilei de joi, subprefectul județului Cluj, Tasnádi István-Szilárd și aparatul tehnic de specialitate din cadrul Instituției Prefectului – Județul Cluj au participat în sistem videoconferință la o ședință de lucru referitoare la posibilitățile de reabilitare a palatului administrativ.

În cadrul videoconferinței s-au purtat discuții în vederea stabilirii măsurilor necesare a fi întreprinse pentru demararea implementării acestui proiect de reabilitare, propus pentru aprobare și spre finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta 5. Valul renovării pentru operațiunea B.1: Renovarea integrată (consolidare seismică și renovare energetică moderată) a clădirilor publice și Operațiunea B.2: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice.

Potrivit reprezentanților Prefecturii Cluj, până în data de 15 decembrie se va semna contractul de finanțare pentru renovarea completă a clădirii Palatului Prefectural. Valoare maximă eligibilă prin PNRR este 9.891.279,564 lei.

Clădirea în care funcționează Prefectura Cluj nu a mai fost reparată de mai bine de 20 de ani.

Comenteaza