Ședință la Prefectura Cluj. Autoritățile se pregătesc de venirea iernii

Ședință la Prefectura Cluj. Autoritățile se pregătesc de venirea iernii
| Foto: Facebook.com/PrefecturaCluj

Potrivit reprezentanților Instituției Prefectului - Județul Cluj, principalul subiect abordat a fost legat de măsurile de sprijin pentru consumatorii vulnerabili, care au fost luate odată cu începerea sezonului rece.

Sedința Colegiului Prefectural, condusă de prefectul Irina Munteanu și subprefecții István-Szilárd Tasnádi și Răzvan Ciortea, a avut loc vineri dimineață.

Situația ajutorului oferit pentru încălzirea locuinței fost detaliată de Agenţia Judeţeană pentru Plăţi și Inspecţie Socială Cluj care a raportat că în perioada 1 noiembrie-31 martie, cetățenii își vor putea deconta un procent din facturi, în funcție de cuantumul venitului mediu lunar pe fiecare membru al familiei, în baza unei cereri depuse în prealabil la primărie.

Casa Județeană de Pensii Cluj a prezentat situația privind acțiunea de recalculare a pensiilor, potrivit cadrului legal în vigoare și a situației referitoare la emiterea, distribuirea și încărcare a voucherelor sociale oferite prin programul guvernamental „Sprijin pentru România”.

De aceste tichete vor beneficia pensionarii și respectiv persoanele încadrate cu handicap grav care au venituri mai mici sau egale cu 1.500 de lei pe lună, familiile cu cel puţin 2 copii în întreţinere și respectiv, familiile monoparentale ale căror venituri lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei, precum și persoanele fără adăpost.

Invitați speciali la ședința Colegiului Prefectural din data de 28.10.2022 au fost o parte din membrii Comitetului consultativ de dialog civic pentru problemele persoanelor vârstnice al județului Cluj. Aceștia au oferit feedback pentru măsurile luate de autorități, care îi vizează direct.

Comenteaza