Serie de evenimente internaționale dedicate inovării și tinerilor în perioada 18-20 mai

Serie de evenimente internaționale dedicate inovării și tinerilor în perioada 18-20 mai

Innowave Summit va avea loc pentru prima dată la Cluj-Napoca, fiind unul dintre cele mai mari evenimente de inovare din Europa Centrală și de Est, organizat de Forumul de Afaceri Bulgar (Varna), C-EDU Cluster de Educație (Cluj-Napoca) și Municipiul Cluj-Napoca în parteneriat cu Municipiul Varna - în activitățile strategice ale primei platforme pan-europene de colaborare și stimulare a start-up-urilor din Europa și din lume, Platforma Startup Cities, în care cele două orașe Varna și Cluj-Napoca funcționează ca membri fondatori.

Pentru înregistrare accesați următorul link: www.innowavesummit.com.Mai multe informații: https://www.facebook.com/innowavesummit

Conexiunea și colaborarea celor două orașe sunt deosebit de importante în contextul Anului European al Tineretului. În prezența comisarului european pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, Mariya Gabriel, a președintelui Comitetului European al Regiunilor Apostolos Tzitzikostas și a unora dintre cei mai inovatori primari din Europa, Innowave Summit va arăta cum funcționează două orașe europene împreună pentru a aduce Tineretul și Educația la următorul nivel.

O serie de evenimente conexe se vor desfășura de asemenea în cadrul Startup City Cluj-Napoca Days:

Casino Centrul de Cultura Urbana din Parcul Central, 19 mai, 16:30:

- Dialog local cu cetățenii – co-organizat de Comitetul European al Regiunii și Municipiul Cluj-Napoca pe tema „Europa începe în Transilvania: democrație, educație și tineret. Ce urmează după Conferința despre Viitorul Europei?".

Evenimentul urmărește să dezbată concluziile Conferinței pentru Viitorul Europei și să implice ecosistemul local în modelarea viitorului orașului.

Pentru participarea la acest eveniment, înregistrarea este obligatorie și se face în următorul link: http://cdweb.cor.europa.eu/cn/a8mvl/clujnapoca19may

CREIC - Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative, 19 mai:

- Inițiativa Europe Goes Local va găzdui o conferință transnațională la Cluj-Napoca. Mai multe detalii despre acest eveniment pot fi consultate aici: https://www.facebook.com/europegoeslocal

- Înființarea oficială a Rețelei Capitalelor Europene ale Tineretului

- Primul Eveniment Regional din România pentru cel mai mare eveniment de startup - Startup World Cup. Câștigătorul va avea șansa de a concura cu cele mai bune startup-uri din lume pentru premiul de 1.000.000 USD.

- În contextul Anului European al Tineretului, actori din ecosistemul local vor organiza acțiuni pentru tineret în oraș. Informații despre aceste evenimente pot fi consultate pe pagina Federația Tinerilor din Cluj.

Comenteaza