1 mai: start la sezonul turistic din Bulgaria. În staţiuni vor fi primiţi turiştii vaccinaţi sau cu test PCR negativ

1 mai: start la sezonul turistic din Bulgaria. În staţiuni vor fi primiţi turiştii vaccinaţi sau cu test PCR negativ

Dacă ne este dor de litoralul bulgăresc ar fi bine să ne grăbim la vaccinare. Vaccinul, faptul că am trecut prin boală şi ne-am vindecat sau trestul PCR negativ vor fi condiţii de intrare cei care doresc să petreacă vacanţa în Bulgaria. 

Bulgaria se pregăteşte pentru deschiderea sezonului turistic de vară, care începe pe 1 mai. Turiştii vor fi primiţi în staţiunile de pe litoralul bulgăresc dacă sunt fie vaccinaţi împotriva COVID-19, fie s-au recuperat, fie prezintă un test PCR negativ, informează Agerpres. 

Măştile faciale vor fi, de asemenea, obligatorii în această vară pentru oricine stă în zone comune închise şi trebuie menţinută distanţarea socială, a declarat Ministerul Turismului din Sofia.

Pe plajă, o umbrelă poate fi folosită de cel mult două persoane sau de membrii unei singure familii. De asemenea, se vor aplica numeroase alte reglementări de igienă.

Industria turistică a Bulgariei a fost puternic afectată de pandemia de coronavirus în 2020. Numărul turiştilor din străinătate, consideraţi esenţiali pentru industrie, a scăzut, iar turiştii interni nu au putut compensa enormele pierderi. Înainte de pandemie, turismul a generat 12% din produsul intern brut al ţării.

Alături de Austria, Grecia, Italia sau Spania, Bulgaria susține ideea unui pașaport de vaccinare. Comisia Europeană va prezenta luna aceasta o propunere pentru crearea unui pașaport digital de vaccinare la nivelul UE. Acesta ar urma însă să fie valabil doar pentru vaccinurile aprobate de Agenția Europeană a Medicamentului.

Până acum în Bulgaria au fost declarate ofocial 287.568 de cazuri de infectare cu COVID-19, iar 11.579 de oameni şi-au pierdut viaţa din cauza acestui virus, la o populaţie de 6.911.309 de locuitori.

Comenteaza