Situație dramatică pentru doi copii din Cluj. Așteaptă să termine mama carantina ca să-și poată înmormânta tatăl

Situație dramatică pentru doi copii din Cluj. Așteaptă să termine mama carantina ca să-și poată înmormânta tatăl

Doi copii din Cluj-Napoca au fost nevoiți să înfrunte singuri pierderea tatălui, iar acum așteaptă ca mama lor să iasă din carantină și să se ocupe de înmormântare.

Pandemia de coronavirus produce poveşti atât de dramatice încât îţi dau fiori. Maria s-a întors din Italia şi a fost obligată să stea în carantină pentru 14 zile, într-un centru de lângă Cluj-Napoca. Nu a apucat să-şi mai vadă familia, iar acum a aflat că soţul ei a murit. 

”Când m-a sunat băiatul am văzut că nu zice nimic... S-a dus şi 'tata, tata', a văzut că nu se mişcă. Au pus mâna pe el, au văzut că e rece - 'tata e mort'. S-au blocat amândoi, l-am sunat pe fratele meu să se ducă acolo”, a declarat Maria Mândruşcă, citată de Mediafax.

Cei doi copii au înfruntat singuri pierderea tatălui. 

”Copiii nu au fost învăţaţi, au fost cu noi, el se ocupa de tot, noi stăm împreună, copii-s acasă, este greu, nu ştiu, ce să facem… Sunt conştientă că nu stau mult, dar dacă mă duc din Centru şi-mi dau şi amendă, apoi mă pun iar la izolare, deci nu am de ales”, a mai precizat femeia.

Primarul Emil Boc a spus că regulile nu se discută în situaţii de urgenţă, că nu există excepţie de la statul în carantină.

"Legea spune foarte clar că nu ai excepţie de la statul în carantină. În carantină nu ai excepţie ca să poţi ieşi afară. Ea a zis că ar putea fi testată, există această variantă? Nu există, doamnă, uitaţi-vă pe regulile statului roman, nu se discută în situaţii de urgenţă”, a fost reacţia lui Emil Boc, primarul Clujului.

Femeia va ieşi luni din carantină. Abia atunci îşi va vedea copiii şi se va putea ocupa de înmormântarea soţului. 

Comenteaza