Cardul european pentru tineret, disponibil gratuit în România, din primăvară. Ce beneficii oferă

Cardul european pentru tineret, disponibil gratuit în România, din primăvară. Ce beneficii oferă

Din primăvară, tinerii din România vor avea acces gratuit la cardul european, care oferă o serie de beneficii şi reduceri în zeci de țări europene.

„Cardul european pentru tineret va fi disponibil pentru tinerii din România, gratuit, chiar din primăvară! Pregătim documentele care vor ajunge pe masa Guvernului pentru parafarea parteneriatului cu Asociaţia Cardului European pentru Tineret, prezentă în 38 de ţări europene şi are 40 de organizaţii membre”, a transmis ministrul Familiei, Gabriela Firea.

Potrivit acesteia, orice tânăr din România va putea avea un astfel de card care să-i ofere beneficii şi reduceri la cumpărături, teatru şi film, transport în comun sau muzee, aşa cum au peste 6 milioane de tineri europeni.

„Colaborăm cu Asociaţia Pentru Mobilitate Europeană, organizaţia naţională membră a Asociaţiei Cardului European pentru Tineret. Foarte important, cardul va fi gratuit”, a mai transmis Firea.

Cardul va fi disponibil pentru tinerii cu vârste cuprinse între 14 și 35 de ani și oferă reduceri în domenii precum transport, cazare, obiective turistice în majoritatea țărilor Europene, dar și în magazinele care intră în acest proiect.

Comenteaza