Care sunt cele mai fericite țări din UE. Surpriză: România e în top!

Care sunt cele mai fericite țări din UE. Surpriză: România e în top!

Un studiu făcut de Eurostat plasează Austria pe primul loc când vine vorba de cea mai fericită țară din Uniunea Europeană.

Datele Eurostat arată că Austria este cea mai fericită țară din cele 27 membre ale UE. Cu un punctaj general de 7,9 din 10, Austria se află pe primul loc la gradul de fericire, în vreme ce Polonia, Finlanda și România sunt pe locul doi, toate trei cu un scor de 7,7 din 10. La polul opus, cel mai mic scor a obținut Bulgaria, singura țară cu mai puțin de șase (5,6) la indicele de satisfacție în viață, precedată de Germania.

Italia, Spania și Franța, trei dintre cele mai mari economii din UE, se situează toate în jurul mediei de 7,1 pentru continent.

Care sunt cele mai fericite țări din UE. Surpriză: România e în top!

„Este interesant de observat că unele țări asociate cu niveluri scăzute de venit în trecutul recent, precum România și Polonia, se numără printre țările în care satisfacția de viață este cea mai mare, arătând complexitatea relației dintre bunăstarea subiectivă și bunăstarea economică”, au spus experții Eurostat, conform The Independent.

Specialiștii de la Eurostat au avut în vedere „să surprindă tendințele în ceea ce privește bunăstarea subiectivă a cetățenilor europeni”, menționând că „cetățenii UE au avut tendința de a fi destul de mulțumiți de viața lor în general, raportând o medie de 7,1 puncte din 10”. Totodată, factori precum nivelul de educație, familia și stabilitatea financiară au fost cele care mai curând au influențat satisfacția generală a respondenților la sondaj cu viața lor, decât bogăția și resursele financiare.

Interesant este că majoritatea statelor membre au arătat că persoanele cu vârsta cuprinsă între 16 și 29 de ani au arătat o satisfacție mai mare față de viață în comparație cu cei cu vârsta peste 65 de ani.

Comenteaza