Video Ce măsuri iau autoritățile din Cluj pentru a evita cazul femeii din București ucise de câini

O femeie în vârstă de 43 de ani a murit, sâmbătă, după ce a fost atacată de o haită de câini în timp ce alerga în zona unui lac din București.

Președintele ATOP (Autoritatea Teritorială de Ordine Publică) Cluj, Maria Forna, a vorbit, la ZIUA LIVE, despre acest subiect și a spus ce măsuri se iau pentru a evita astfel de tragedii.

„Un proiect important pe care îl avem în desfășurare este campania de informare a cetățenilor cu privire la importanța sterilizării animalelor de compania. Spun asta mai ales în contextul în care am văzut ce s-a întâmplat la București cu acea femeie care a decedat fiind atacată de câinii comunitari.

Consiliului Județean Cluj, prin ATOP, împreună cu IPJ și o serie de asociații care se ocupă de protecția animalelor, am început încă din luna decembrie a anului trecut să participăm punctual în comunele din apropierea municipiului Cluj-Napoca, deoarece aici am identificat mai multe cazuri de animale nesterilizate și foarte mulți câini comunitari.

Colegii mei s-au deplasat în comuna Florești, în comuna Apahida, au discutat cu cetățenii legat de obligativitatea sterilizării. Există și o lege care obligă proprietarii de animale să sterilizeze acele animale astfel încât să se preîntâmpine o populare excesivă a câinilor, pisicilor.

Cetățenii au răspuns foarte deschis la această campanie. Ne-am dat seama că foarte mulți dintre cei care dețin animale de companie nu au informații legate de legislația în vigoare și de ce anume trebuie să facă. Vor exista și bugetări la primării pentru programul de sterilizare”, a declarat, la ZIUA LIVE, Maria Forna.

Totodată, Forna a adăugat că anul acesta se mai pregătește o campanie de informare a cetățenilor legată de adopția câinilor și a pisicilor.

Comenteaza