Cluj-Napoca e cel mai bun oraș studențesc din țară pentru al doilea an consecutiv. Vezi TOP 10 orașe pe plan internațional

Cluj-Napoca e cel mai bun oraș studențesc din țară pentru al doilea an consecutiv. Vezi TOP 10 orașe pe plan internațional

Municipiul Cluj-Napoca ocupă și în anul 2023, primul loc în țară la capitolul cel mai bun oraș studențesc.

Cluj-Napoca se află pe prima poziție în topul celor mai bune orașe studențești din România în 2023, potrivit clasamentului QS al celor mai bune orașe academice pentru studenți din lume. 

Potrivit clasamentului, în țara noastră, prima poziție este ocupată de municipiul Cluj-Napoca, care se află pe poziția 137 la nivel internațional. 

Pe locul al doilea în România, se află clasat Bucureștiul (locul 141 internațional), urmat de Timișoara (151-160). 

În total, în acest clasament au fost incluse peste 160 de orașe din întreaga lume. Cele mai bune orașe pe plan internațional sunt:

  1. Londra (Marea Britanie)
  2. Tokyo (Japonia)
  3. Seul (Coreea de Sud)
  4. Melbourne (Australia)
  5. Munich (Germania)
  6. Paris (Franța)
  7. Sydney (Australia)
  8. Berlin (Germania)
  9. Zurich (Elveția)
  10. Boston (Statele Unite ale Americii)

„Faptul că în al doilea an consecutiv orașul Cluj-Napoca ocupă primul loc în România ca cel mai bun centru academic pentru studenți este un lucru foarte important, dar nu neobișnuit.

Orașul găzduiește cea mai veche și cea mai mare universitate a țării – UBB, și alte cinci instituții publice de învățământ mai specializate, repere în domeniul lor la nivel național (UMF-Cluj-Napoca, UTCN, USAMV-Cluj-Napoca, UAD și ANMGD), toate reunite în Uniunea Universităților Clujene. Este important să menținem acest standard prin cooperarea dintre universitățile clujene și cu autoritățile locale”, a declarat președintele Uniunii Universităților Clujene și rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

Clasamentul QS clasifică cele mai bune destinații de studiu din întreaga lume pentru a dezvălui care orașe sunt cele mai prietenoase pentru studenți, în funcție de mai mulți factori, inclusiv accesibilitatea și dezirabilitatea.

România a apărut în acest clasament în ultimii doi ani, iar pe prima poziție s-a aflat mereu Cluj-Napoca. 

Comenteaza