Coduri de vreme severă în România! Ministrul de Interne: "Rog pe cei care au în plan să se deplaseze în următoarele 24-48 de ore, să rămână acolo unde sunt"

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a discutat duminică, în cadrul ședinței Comandamentului de iarnă despre situația din țară, ocazie cu care a transmis un mesaj și către populație.

Cătălin Predoiu a transmis un mesaj către toate structurile și forțele Ministerului Afacerilor Interne și către toate autoritățile locale, solicitându-le să ia toate măsurile posibile în cadrul competențelor lor pentru a asigura protejarea vieții, sănătății și siguranței cetățenilor. Totodată, ministrul a ținut să transmită un mesaj și către populație:

"Înainte de a dezbate chestiunile tehnice, aș vrea să transmit un mesaj către toate structurile și forțele Ministerului Afacerilor Interne, dar și către toate autoritățile locale, pentru ca în limita competențelor să ia absolut toate măsurile pentru protejarea vieții, sănătății și siguranței cetățenilor.

Tot ceea ce s-a făcut până astăzi și vom continua să facem în zilele următoare, trebuie să aibă ca prioritate protejarea vieții, sănătății și siguranței cetățenilor și asigurarea normalității sub toate aspectele, în aceste zile de vreme rea, care traversează țara și pe care le traversăm în continuare.

În același timp, aș vrea să transmit un mesaj către cetățeni, către populație, în sensul de a urma și a respecta toate indicațiile autorităților locale, structurilor, forțelor de ordine publică, în sensul cel mai larg, pentru că toate aceste măsuri sunt luate în beneficiul lor, pentru protecția lor.

Deci, încă o dată, rugăminte către toți cetățenii să urmeze indicațiile și măsurile luate de către autorități. Autoritățile locale, prefecturi, inspectorate, structurile de forță ale Ministerului Afacerilor Interne, toată lumea lucrează pentru cetățeni, pentru protecția lor.

În mod special, rog pe cei care au în plan să se deplaseze în următoarele 24-48 de ore, să rămână acolo unde sunt dacă se află într-o regiune, într-un județ în care există coduri instalate și interdicții aplicate, în special de circulație. Orice deplasare în astfel de condiții poate îngreuna intervenția autorităților. Și atunci, rugămintea este să aștepte până se deblochează drumurile închise, până se finalizează măsurile care sunt puse în aplicare și până când se pot deplasa în siguranță.

Sunt la curent cu faptul că sunt în curs o serie de măsuri. Am fost informat că situația este sub control și că se va ajunge la toate cazurile care necesită intervenție rapidă", a spus Cătălin Predoiu, în cadrul ședinței Comandamentului de iarnă.

Comenteaza