Cu 7.000 de lei crede Guvernul că oamenii ale căror case au ars în incendii o pot lua de la zero. Cazul unor pensionari clujeni

Cu 7.000 de lei crede Guvernul că oamenii ale căror case au ars în incendii o pot lua de la zero. Cazul unor pensionari clujeni

O familie din Gherla a cărei locuință a fost distrusă într-un incendiu uriaș în primăvara acestui an va primi ajutor financiar chiar de la Guvern.

Incendiul s-a produs dimineața zilei de 23 aprilie 2023, în jurul orei 05. Familia de pensionari s-a trezit înconjurată de flăcări, dar a reușit să se evacueze înainte de a avea loc o tragedie. Din păcate, amploarea focului a fost atât de mare încât casa a devenit nelocuibiliă, după ce peste 2 ore pompierii s-au luptat cu flăcările.

Clujenii au rămas fără un acoperiș deasupra capului, cu pereții distruși, mobila și electrocasnicele arse, iar astfel de situații dramatice au mai existat în țară, iar statul a găsit modalitatea pentru a le veni în ajutor.

În Monitorul Oficial din 30 octombrie a fost publicată o hotărâre de guvern, prin care se aprobă acordarea de ajutoare de urgenţă, în valoare totală de 1.756.400 lei, din creditele bugetare aprobate cu această destinaţie în bugetul Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale pe anul 2023, pentru sprijinirea unui număr total de 427 de familii şi persoane singure, a transmis gherlainfo.ro. 

Persoane aflate în situaţii de necesitate cauzate de incendii, alunecări de teren, fenomene meteorologice periculoase ori situaţii deosebite determinate de starea de sănătate ori alte cauze care pot conduce la creşterea riscului de excluziune socială, vor primi un ajutor financiar prin această Hotărâre de Guvern. 

Din fericire, pe lista guvernului se află și familia din Gherla, căreia i s-a alocat prin hotărâre o sumă de bani. Mai precis, 350.000 de lei vor fi împărțiți la 50 familii și persoane singure aflate în situații de necesitate din cauza incendiilor. Suma de 7.000 de lei, cât le revine clujenilor, este una infimă pentru a o putea lua de la zero. De menționat că a cesta este singurul caz social din județul Cluj pentru care s-au alocat fonduri.

Citește și: Incendiu puternic la o casă din Gherla! Pompierii s-au luptat cu flăcările mai mult de 2 ore

Comenteaza