Cum merge programul de gestionare a animalelor fără stăpân la Florești. Primarul: „Nu este simplu, dar cred că suntem un model”

Cum merge programul de gestionare a animalelor fără stăpân la Florești. Primarul: „Nu este simplu, dar cred că suntem un model”
| Foto: Facebook.com/bogdannicolaepivariu

Programul de sterilizări gratuite pentru căței sau pisici continuă la nivelul comunei Florești.

„Ne aflăm în cel de-al doilea an în care derulăm programul pilot, implementat la nivelul comunei Florești, de gestionare a animalelor fără stăpân, dar și de educare a întregii comunități referitor la responsabilitățile ce ne revin atunci când ne asumăm îngrijirea unui animal de companie.

Nu este simplu, dar cred că suntem un model de bune practici în administrația publică locală, atunci când trebuie muncit la educarea noastră a tuturor, ca și comunitate responsabilă, dar și când vine vorba despre derularea unui proiect pe care ne dorim să îl vedem "intrat în normalitate".

Programul de sterilizări gratuite pentru căței sau pisici, promovarea obligațiilor legale ce ne revin tuturor, si o colaborare excelentă atât cu asociațiile de protecție a animalelor, autorități ale poliției sau mai recent, administrația județului Cluj”, a transmis edilul Bogdan Pivariu.

Amintim, în vara anului 2021, Primăria Florești a lansat o campanie de sterilizare gratuită a tuturor câinilor cu stăpân, microcipați și înregistrați în RECS (Registrul de evidență al câinilor cu stăpân) de pe teritoriul comunei.

Comenteaza