Cum prosperă piaţa DROGURILOR din România: MINORI de 6-7 ani, pe post de "cărăuși". Droguri, inclusiv în scutecele bebelușilor

Cum prosperă piaţa DROGURILOR din România: MINORI de 6-7 ani, pe post de "cărăuși". Droguri, inclusiv în scutecele bebelușilor
| Foto: generic - https://twitter.com/CBPChicago

Expertul antidrog, Cătălin Țone, consideră că România se află în prezent la cel mai mare nivel de consum de droguri din istorie. De la minori care transportă droguri, până la bătrâni în ale căror beciuri se cultivă cannabis, piaţa drogurilor autohtonă se dezvoltă constant.

Cătălin Țone a declarat joi, la Digi24, că România este la cel mai mare nivel de consum de droguri din istorie, iar piaţa stupefiantelor este tot mai prosperă. „Am avut cazuri de excepție în care recordul a fost de copii cu vârste între 9-10 ani care consumau heroină de la părinți sau frați mai mari.

Dar am avut și cazuri în care minori de 6-7 ani erau puși să transporte și am avut și cazuri grave în care erau introduse în scutecele bebelușilor introduse droguri sau în cărucior și transportate pentru a disimula activitatea infracțională.

Nu există nicio limită în ce privește profesia părinților sau vreo limită de posibilități materiale când vorbim de consumul de droguri sau de distribuție. Este un flagel care ne afectează indiscutabil. Mulți părinți sunt mai precupați de carieră sau viața personală decât de copii. Au fost câteva operațiuni importante mediatizate.

Fenomenul drogurilor în școli nu s-a dezvoltat peste noapte, ci a evoluat în timp. Ce este clar, și greșelile principale care s-au făcut de către autorități, copiii, adolescenții nu au primit suficiente date și nu au fost instruiți. Cred că acum copiilor trebuie să li se vorbească despre droguri undeva la 7-8 ani”, a declarat expertul Cătălin Țone. 

Mulţi minori intră în cercul vicios al traficului sau consumului de droguri deoarece află că nu există pentru ei nicio răspundere penală. Legislaţia penală din România prevede ca între doar pentru minorii de la 14 la 18 ani să înceapă răspunderea penală, însă doar cu o expertiză pentru discernământ. 

Anul trecut a fost capturată o tonă de droguri în ţara noastră, iar în doar câteva luni ale anului 2023 cantitatea de droguri capturată în România merge spre 3 tone declară Cătălin Țone. 

Comenteaza