Emil Boc: 1 milion de euro, de la bugetul local, pentru 1000 de familii cu copiii încadraţi în diverse grade de handicap

Emil Boc: 1 milion de euro, de la bugetul local, pentru 1000 de familii cu copiii încadraţi în diverse grade de handicap
| Foto: Emil Boc - Facebook

În municipiul Cluj-Napoca sunt aproape 1000 de familii care au copiii încadraţi în diverse grade de handicap. Primarul Emil Boc transmite că aceste familii vor primi un sprijin financiar în valoare de 1 milion de euro de la bugetul local. 

La Cluj-Napoca, "nimeni nu este uitat". Edilul oraşului anunţă oferirea unui sprijin financiar de 1 milion de euro pentru familiile cu copii încadrați în grad de handicap. "Cu ocazia dezbaterii publice pe marginea bugetului municipiului Cluj-Napoca pentru anul 2024, această temă a fost ridicată şi susţinută de mulţi clujeni. 

În fapt, cum stau lucrurile concret în municipiul Cluj-Napoca? Astăzi noi avem 936 de copii cu diferite grade de handicap, după cum urmează: 582 de copii cu handicap grav, 70 de copii cu handicap accentuat 196 de copii cu handicap mediu şi 90 de copii cu handicap uşor.

Aceşti copii au nevoie în fiecare zi de psihoterapie, de terapii, de intervenţii, pentru ca boala lor să nu se agraveze şi viaţa lor să fie cât mai normală cu putinţă. Familiile evident că au nevoie de resurse financiare. Costurile acestor terapii nu sunt ieftine.

Statul are în judeţul Cluj doar 4 centre de recuperare pentru diversele tipuri de handicap: fizic mental, auditiv, vizual, psihosomatic, boli rare şi aşa mai departe. Aceste centre nu fac faţă pentru asigurarea nevoilor tuturor copiilor cu handicap din judeţul Cluj.

Listele de aşteptare sunt foarte lungi şi în consecinţă aici în municipiul Cluj-Napoca, din puţinul pe care îl avem, am decis să acordăm 1 milion de euro în 2024 pentru a veni în sprijinul acestzor copii, în sprijinul acestor familii care au o viaţă atât de delicată şi de complicată", transmite Emil Boc.

Acesta a precizat că, după adoptarea bugetului care va avea loc în data de 12 februarie, se va adopta în luna martie regulamentul de acordare a acestui ajutor financiar, iar cel mai devreme cu luna aprilie familiile vor putea primi lunar suma de 600 de lei pentru a putea acoperi o parte din costurile neseare recuperării prin diversele tratamente de care au nevoie copiii lor. 

Comenteaza