"În curând o să fac credit la bancă pentru o sticlă de suc"

"În curând o să fac credit la bancă pentru o sticlă de suc"

Scumpirile fără limită la produsele alimentare, la utilităţi şi la tot ceea ce ar fi necesar pentru un trai decent îi exasperează pe clujeni. 

O sticlă de băutură răcoritoare care nu demult costa în jur de 7 lei a ajuns să coste mai mult decât dublu, respectiv 14.90 lei. Sub o postare de pe o pagină de Facebook a comunităţii floreştene oamenii scriu care ar fi soluţia la scumpirile în ce priveşte o băutură răcoritoare la care preţul a crescut enorm.

"În curând o să fac credit la bancă pentru o sticlă de suc", scrie pe pagina de Facebook Trăiesc în Floreşti Cluj, lângă imaginea postată. Dar preţurile la absolut toate produsele au explodat. Dacă 2 litri de suc au acest preţ, unele mărci de lapte au pentru doar un litru preţul acesta. 

Soluţii ar fi, mai ales în ce priveşte răcoritoarele. Cea mai la îndemână nu ar fi creditul la bancă, ci pur şi simplu, refuzul de a le mai consuma. 
- Nu cumpărăm și gata.
- Și asa sunt făcute sucurile din chimicale.
- O să îl scadă ei, când o să constate că le-au scăzut vânzările cu 50-60%. Toată lumea știe că sucurile astea nu sunt bune pentru sănătate, totuși le-au băut. Însă în momentul în care fac rău și la buget, lumea o să renunțe la ele.
- Nu cumparam, este simplu, cred ca putem rezista dorintei de a bea un pahar de suc care oricum este toxic pentri organism, sincer ne fac un bine, sa ramana cu ele pe rafturi.
- Foarte bine 30 lei să fie,să și falimenteze
- Scumpă otrava:)))
- Noroc cu taxele pe bauturi carbogazificate, am renuntat la Cola
- Cea mai buna soluție, lăsați sucul sa expire pe rafturi.... Suntem și mai sănătoși și o sa ii scadă prețul sau îl scot de pe piața, au comentat mai mulţi clujeni postarea. 

Problema e cu alte scumpiri spun unii, mai ales că recent au venit facturile la gaz şi cele de la termoficare cu preţurile ajustate bine în sus. "E prea puțin relevant sa postam ca sucul scump... Altele sunt mai importante... Mâncare, asigurări, taxe... Sucul din partea mea sa îl facă 30 de lei și țigările 50... că acolo putrezesc", / "Să vedem dacă putem spune așa și la pâine.", atrag atenţia alţi români sătui de creşterile preţurilor.  

Comenteaza