Invazia cerșetorilor agresivi în centrul Clujului, o amenințare pentru locuitori

Invazia cerșetorilor agresivi în centrul Clujului, o amenințare pentru locuitori
| Foto: iasipuls.ro

În ultima perioadă, tot mai mulți cerșetori au început să fie semnalați în majoritatea cartierelor din Cluj-Napoca. 

Aceștia nu doar solicită bani sau alimente, ci hărțuiesc trecătorii, adoptând comportamente agresive când nu primesc ce doresc. Mulți dintre aceștia vin din alte orașe și județe, profitând de fluxul mare de persoane din municipiu.

Situația este mai alarmantă în centrul orașului, unde cerșetorii pot fi văzuți zilnic în apropierea unor magazine din zona Pieței Unirii, în trafic, pe bulevarde sau la unele stații de autobuz.

Un clujean a reclamat pe rețelele de socializare, spunând că pe Bulevardul Nicolae Titulescu, în zona stației Piața Cipariu Est, sunt persoane care cer insistent bani sau alimente.

,,Pe Bulevardul Nicolae Titulescu în zona stației Piața Cipariu Est, sunt persoane care trag de tine sa le dai bani, sa le cumperi mancare. Cred ca ar trebuii sa se facă ceva în privința asta, pentru ca sunt prea agățători și este o problemă pentru persoanele mai în vârstă”, a scris acesta în mediul online.

Conform datelor Poliției Locale, anul trecut au fost prinse 539 de persoane majore care cerșeau și 21 de minori în Cluj-Napoca. Aceste cifre reflectă o creștere îngrijorătoare a fenomenului, iar autoritățile sunt îndemnate să ia măsuri urgente pentru a gestiona această problemă care afectează atât siguranța publică, cât și bunăstarea comunității.

Comenteaza