”Lung îi drumu' Clujului”: Câte ore fac cei din Florești ca să ajungă pe 8 în centrul orașului

”Lung îi drumu' Clujului”: Câte ore fac cei din Florești ca să ajungă pe 8 în centrul orașului

Floreștenii care vin spre Cluj-Napoca cu M26 se întreabă la ce oră ar trebui să urce în autobuz de pe strada Eroilor din Floreşti ca să ajungă la ora 8 tocmai în centrul oraşului. 

De la Cluj-Napoca până la Alba Iulia ar fi cam o oră jumătate de mers cu mașina pe DN1. Cam tot atât le trebuie celor care locuiesc în Florești pentru a ajunge la ora 8, fie la locul de muncă, fie la școală, programări pe la spitale, etc. Naveta pe drumul Clujului nu e deloc ușoară și pare o loterie după spusele celor care se trezesc cu noaptea în cap ca să fie la 6 și 10 în stațiile CTP din Florești înarmați cu răbdare de fier.  

”Bună seara! Am o curiozitate, nu am mai făcut de multă vreme naveta la serviciu cu autobuzul M26, oare la cât ar trebui să fiu în statie pe Eroilor (următoarea după Stejarului - Panemar) ca să ajung dimineața pe maxim ora 8 în piața Mihai Viteazu?”, a întrebat un floreștean pe un grup de Facebook al comunei.

Diferența de câteva minute e esențială îi răspund cei obișnuiți cu naveta Florești - Cluj-Napoca. Cei care pornesc din Florești după 6:30 nu mai au șanse să ajungă la ora 8 încentru. Maxim la 8 și ceva se ajunge în Bucium, Mănăștur. ”Cu busul de 6.35 ajungi pe Bucium la 8.05- 8.10”. 

Soluția ideală ar fi cam 6:15, 6:20:
”La 6.15, 6.20 scapi destul de repede. Ce trece după aceea, ficare două trei minute e dezastru”
”Cand am cursuri de la 8, plec din Floresti pe la 6.30 ca sa pot spera ca ajung pe 7.30 în Mănaștur. Am pătit sa plec la 7 și să ajung pe 8.30.” 
”Pe la 06:20. Noi am mers azi cu M21 și am plecat la 06:35 și am ajuns pe bucium la 08:05. Dezastru a fost. Ieri am plecat la fel și am ajuns la 07:15 pe Bucium”
”De la 06:40 maxim, nu mai ajungeti in cj”
”Eu fac naveta zilnic... la 6:10 daca nu sunt pe bus... întârziu”, au scris mai mulți navetiști din Florești.

”Și să nu uitam că urmează să vină studenții!!!” scriu cei care și-au amintit de faptul că în câteva zile începe și facultatea, iar studenții încă nu circulă pe șosele. Probabil calculul de timp va terebui refăcut, iar drumul Clujului va fi și mai lung din începând cu luna octombrie. Cel puțin drumul care pleacă din Florești spre centrul Clujului.  

Comenteaza