MAE, atenționare de călătorie în Grecia: Risc crescut de incendii/ Principalele zone vizate

MAE, atenționare de călătorie în Grecia: Risc crescut de incendii/ Principalele zone vizate
| Foto: arhivă

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenţionare de călătorie pentru Grecia, unde, din cauza temperaturilor foarte ridicate, există un risc crescut de incendii, în mai multe regiuni.

Grecia se confruntă cu primul val de temperaturi ridicate din această vară, iar autoritățile elene au emis marți și prima alertă de risc de incendiu din acest sezon estival.

Serviciul Naţional de Meteorologie din Grecia a transmis un buletin meteorologic conform căruia, în intervalul 11-14 iunie, se vor înregistra temperaturi foarte ridicate în anumite zone, informare preluată de MAE.

”Ministerul Protecţiei Civile şi Crizelor Climatice avertizează că, în perioada menţionată, va exista un risc crescut de incendii, îndeosebi în regiunile Attica, Peloponez, respectiv în Grecia continentală - zonele Viotia, Fthiotida şi Fokida”, a transmis MAE.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +30 210 6728875 şi +30 210 6728879 şi al Consulatului General al României la Salonic: +30 2310 340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de urgenţă al Ambasadei României la Atena: +306978996222 şi al Consulatului General al României la Salonic: +306946049076.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet: www.mae.ro, https://atena.mae.ro, https://salonic.mae.ro/, şi reaminteşte faptul că românii care se deplasează în străinătate au la dispoziţie secţiunea ”Sfaturi de călătorie”, disponibilă pe site-ul MAE (https://www.mae.ro/node/1533), care oferă informaţii, alerte, atenţionări şi sfaturi de călătorie.

Comenteaza