Modificare în Codul Rutier. Șoferii vor putea să-și acceseze istoricul propriu al sancțiunilor

Modificare în Codul Rutier. Șoferii vor putea să-și acceseze istoricul propriu al sancțiunilor

O modificare legislativă în Codul Rutier va permite conducătorilor auto să aibă acces pe site-ul Poliției Române la istoricul propriu al sancțiunilor referitoare la regimul circulației pe drumurile publice.

În maximum 3 luni de la publicarea modificării legislative în Monitorul Oficial, conducătorii auto vor avea acces pe site-ul Poliției Române la istoricul propriu al sancțiunilor referitoare la regimul circulației pe drumurile publice.

Rămâne ca în următoarea perioadă să fie creată o secțiune dedicată pe site-ul instituției care să poate fi accesată cu ușurință de șoferii interesați - nu de alta, dar la cumulul a cel puțin 15 puncte de penalizare, conducătorilor auto li se suspendă dreptul de a conduce un autovehicul, iar mulți șoferi află prea târziu că nu mai au dreptul de a conduce sau niciodată, potrivit playtech.ro.

La momentul de față, dacă vrei să ai acces la aceste informații care te vizează în mod direct și care, în anumite condiții, se pot reflecta în amenzi suplimentare, ca să obții istoricul sancțiunilor privind regimul circulației pe drumurile publice, trebuie să depui o cerere la sediul serviciului poliției rutiere din județul care are te are în evidență. De cele mai multe ori, este Poliția din localitatea în care ți-ai obținut permisul de conducere. Informațiile vor fi disponibile la 10 de la data depunerii cererii.

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza