O zi magică pentru copii alături de pompierii clujeni: Ateliere captivante, lecții de prim-ajutor și o expoziție de fotografie

O zi magică pentru copii alături de pompierii clujeni: Ateliere captivante, lecții de prim-ajutor și o expoziție de fotografie
| Foto: isu cluj

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” al județului Cluj organizează o serie de activități la Turnul Pompierilor, cu ocazia „Zilelor Clujului”.

Vineri, 31 mai, Turnul Pompierilor de pe strada Tipografiei din Cluj-Napoca va fi locul unde cei mici, alături de părinți și bunici, vor putea explora lumea fascinantă a salvatorilor clujeni. Între orele 08.00 și 15.00, copiii vor avea ocazia să admire echipamentele și vehiculele de intervenție ale pompierilor, să participe la ateliere interactive și să învețe despre importanța primului ajutor, într-o atmosferă prietenoasă și educativă.

Totodată, paramedicii și voluntarii SMURD vor oferi lecții gratuite de prim-ajutor, pregătind copiii și adulții pentru situații de urgență.

Un moment special al zilei va fi vernisajul expoziției „Și cei mai curajoși au fost cândva copii”, care va începe la ora 11.00. Expoziția, realizată în colaborare cu Centrul de Cultură Urbană din cadrul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, prezintă portrete realizate de fotograful Manases Sándor, surprinzând pompierii clujeni atât în perioada copilăriei, cât și în prezent. Prin intermediul celor 18 tablouri, vizitatorii vor putea descoperi poveștile emoționante ale acestor eroi moderni.

Expoziția va fi deschisă la Turnul Pompierilor până pe 17 iunie 2024, cu următorul program de vizitare:

  • Luni – Miercuri: 10.00 – 20.00
  • Joi: 10.00 – 23.00
  • Vineri: 09.00 – 20.00
  • Sâmbătă – Duminică: 10.00 – 20.00
Comenteaza