Primiţi cu capra?... da' cu ursu'? Cascadorii râsului pe ruta CTP M26 Floreşti - Cluj-Napoca

Primiţi cu capra?... da' cu ursu'? Cascadorii râsului pe ruta CTP M26 Floreşti - Cluj-Napoca

"Mi-ați făcut ziua frumoasă. Am râs cu lacrimi", "Doamneee nu am mai râs așa de mult!", "Super faină", "Nu am râs așa tare... de mult timp", au scris cei care au dat cu ochii de păţania cu colindătorii şi urătorii din mijloacele de transport public clujean. 

O postare distribuită pe pagina de Facebook Trăiesc în Floreşti - Cluj merită citită şi intens apreciată deoarece clujenii dau dovadă de un talent literar deosebit, pe lângă răbdarea de fier, în autobuzele CTP greu puse la încercare de turmele de colindători, cerşetori, etc. 

"Întâmplări în CTP Moooor!!!

După o lungă aşteptare în staţie, azi-dimineaţă pe un frig pișcăcios, iată că apare şi mult aşteptatul autobuz cu nr. M26 plin ochi de călători. Stăteau săracii, unii pe scară, altii cu feţele turtite de geamuri. Lângă mine mai aşteptau 3 colindători mai tuciurii şi-o capră.

Cum a oprit autobuzul, ţiganii buluc, să urce, împingeau capra de cur să o vâre în autobuz şi strigau: Primiţi cu capra?
- Primim pe dracu sa te ia, zice un nene care stătea atârnat pe scară.
- Nu vezi că nu mai e loc, unde vrei să urci cu dihania aia pe tine?

O doamnă cu haina de blană care prinsese loc la geam, striga isteric peste umăr, da' fă-le domle loc să urce, că uite aşa ne pierdem tradiţiile.
- Ce tradiţii cucoană, să mă calc cu capra în picioare?
- Hai unchiule dă din coate, zice unul dintre ţigani, că dacă nu ne urcăm în asta, mai vine altu la anu!

Şi uite aşa ne împingem şi ne opintim, hâț, pârț, şi iată-ne într-un final în autobuz cu tot cu capra şi alaiul ei. Însă mai am de rezolvat o problemă, compostorul era destul de departe, bag mâna în buzunar şi, cu greu scot biletul.
- Mă poate ajuta cineva sa-l compostez?
Un moş cu doi dinti în gură care stătea în faţa mea, îmi zice: dă-l încoa că ţi-l clanţăn eu, şi începe să râdă isteric. Mă bufneşte şi pe mine râsul şi-o las baltă.

De-abia ce se închid uşile autobuzului şi tiganii încep să bată din tobe şi să cânte "ța ța ța capriţă ța, te-am adus din Africa" s.a.m.d. Ţineau tobele de-asupra capului că aşa îi prinsese înghesuiala. Capra începu şi ea să sară, şi cum sărea ea, aşa săream şi noi că eram lipiţi unii de alţii ca sardele-n borcan. Uite-aşa am sărit vreo 3 staţii la rând.

Îl vedeam pe şofer în oglinda retrovizoare făcandu-şi cruce.
O baba zice gâfaind:
- Maică, n-am mai sarit atât de la 20 de ani!
Alteia îi căzuse broboada pe ochi şi proteza îi ieşise din gura pe jumătate, mai, mai să-i cadă.
Un domn bine c-o umbrela în mâna zice:
- Matuşă, stai ca ţi-o bag eu!

Şi peste umărul meu, tot încerca să îi impingă proteza babei cu varful umbrelei. Când nimerea prea sus, când prea jos, când în sfârşit nimereşte, nu ştiu din ce cauză umbrela se deschide brusc şi zboară molarii babei pâna la mijlocul autobuzului şi se aude "poc, clanț, aoleo, care dai ba cu dinti? pupate-ai în gat".

În sfârşit ajung la destinaţie şi mă strecor cu greu afară. Ghici ce: În timp ce coboram din autobuz, la cealaltă uşa, 5 colindători se impingeau de mama focului şi strigau "Primiţi cu ursul?"
- Du-te dracu!!! " Sărbători fericite!", a scris călătorul CTP cu imens talent literar artistic. Felicitări Cătă Lina!

Fie că e adevărată, fie că e înflorită povestea de pe ruta M26 Floreşti - Cluj, cu toţii am fost înconjuraţi deja de trupele de colindători, urători, cerşetori care circulă prin oraş cu CTP-ul fără ca niciun controlor să le aibă baiul sau fără ca şoferii să îi poftească jos.  

Comenteaza