Regele Charles al III-lea a fost diagnosticat cu cancer

Regele Charles al III-lea a fost diagnosticat cu cancer

Regele Charles a fost diagnosticat cu o formă de cancer, anunță Palatul Buckingham.

Nu este vorba de cancer de prostată, dar a fost descoperit în timpul tratamentului său recent pentru o prostată mărită. Tipul de cancer nu a fost dezvăluit, dar, potrivit unei declarații a palatului, regele a început luni „tratamentele regulate”.

Palatul Buckingham spune că regele „rămâne pe deplin pozitiv în ceea ce privește tratamentul său și așteaptă cu nerăbdare să revină cât mai curând posibil la îndatoririle publice depline”. El își va amâna angajamentele publice și este de așteptat ca alți membri de rang înalt ai familiei regale să ajute pentru a-l înlocui în timpul tratamentului său. Nu au fost comunicate alte detalii privind stadiul cancerului sau un prognostic. Deși își va întrerupe evenimentele publice, regele, în vârstă de 75 de ani, își va continua rolul constituțional de șef de stat.

El a fost văzut duminică la o slujbă religioasă în Sandringham, unde a salutat mulțimea.

El a fost supus unei intervenții la prostată la un spital privat din Londra în urmă cu mai bine de o săptămână. Regele a ales să facă public tratamentul său pentru prostată, cu scopul de a încuraja mai mulți bărbați să își facă controale la prostată, a declarat atunci palatul.

Se spune că a fost încântat de faptul că a crescut gradul de conștientizare cu privire la această problemă, site-ul NHS raportând o creștere a numărului de probleme legate de afecțiunile prostatei.

Comenteaza