Rețea de canalizare gravitațională și stație de pompare a apei uzate într-o localitate din zona metropolitană a Clujului

Rețea de canalizare gravitațională și stație de pompare a apei uzate într-o localitate din zona metropolitană a Clujului

Proiectul, în valoare de 1.000.000 de lei fără TVA, a constat în realizarea unei rețele noi de canalizare gravitațională, în lungime de 1,15 km, 240 de metri conducte de refulare, precum și o stație de pompare a apei uzate (SPAU).

Lucrările au fost finalizate și investiția se aflâ, în acest moment, în procedura tehnică de recepție. Este vorba despre extinderea rețelei de canalizare menajeră din satul Săliștea Nouă, comuna Baciu, realizat de Consiliul Județean Cluj și Compania de Apă „Someș” S.A.

„Această nouă investiție va contribui esențial la creșterea calității vieții a numeroase familii din localitate. În paralel, împreună cu Compania de Apă, extindem din bani europeni și rețeaua de canalizare din localitatea Baciu.

Această comună situată în Zona Metropolitană Cluj-Napoca a cunoscut în ultimii ani o dezvoltare accelerată iar preocuparea noastră e aceea de a o susține prin toate pârghiile pe care le avem la dispoziție”, a declarat Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Proiectul a fost finanțat din fondul „Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare – I.I.D.” al Companiei de Apă „Someș”, constituit din redevența și impozitul pe profit virate Consiliului Județean Cluj și returnate de forul administrativ județean Companiei pentru derularea de noi investiții.

 

Comenteaza