Tragedia de la Odorheiu Secuiesc. Două dintre elevele rănite, externate din spital. Fata aflată în stare gravă rămâne în spital

Tragedia de la Odorheiu Secuiesc. Două dintre elevele rănite, externate din spital. Fata aflată în stare gravă rămâne în spital
| Foto: ISU Harghita

Două dintre cele trei eleve rănite luni, în urma prăbuşirii internatului Liceului ''Tamasi Aron'' din Odorheiu Secuiesc, vor fi externate joi din spital.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Odorheiu Secuiesc, Zsergo Noemi, a spus pentru Agerpres, că cele două fete se află în stare bună şi urmează să beneficieze de consiliere psihologică.

Cea de-a treia elevă a fost internată în stare gravă la spitalul din Târgu Mureş, iar băiatul în vârstă de 17 ani care a murit în urma tragicului incident va fi înmormântat joi, în localitatea natală, Lupeni.

Acesta a fost scos de sub dărâmături de către echipele de salvatori, dar nu a răspuns manevrelor de recuscitare, iar diagnosticul medicilor a fost "stop cardio-respirator, moarte violentă prin strivire''.

Luni, în jurul orei 16,00, un perete al clădirii internatului din cadrul Liceului 'Tamasi Aron' din Odorheiu Secuiesc s-a prăbuşit. La acel moment, în corpul de clădire se aflau patru elevi ai internatului, aceştia fiind prinşi sub dărâmături.

Judecătoria Târgu Mureş a dispus, miercuri seară măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile faţă de Laszlo Szilveszter Sandor, administratorul societăţii care realiza lucrări la internatul Liceului 'Tamasi Aron' din Odorheiu Secuiesc, respingând propunerea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureş de arestare preventivă a inculpatului. Acesta este cercetat pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

"S-a reţinut în sarcina inculpatului că a efectuat lucrări de săparea unui şanţ chiar lângă zidul clădirii internatului, lucrare care nu era autorizată şi, aşa cum ştiţi, urmare prăbuşirii sitului a rezultat decesul unui elevi şi vătămarea corporală altor trei eleve", a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureş, Gianina Oreviceanu

Hotărârea Judecătoriei Târgu Mureş poate fi atacată cu contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare pentru procuror. 

Comenteaza