Video Veste bună pentru pensionari. Unii vor beneficia de medicamente compensate de la 1 ianuare. Iată cine se încadrează

Veste bună pentru pensionari. Unii vor beneficia de medicamente compensate de la 1 ianuare. Iată cine se încadrează
| Foto: AndrewLozovyi - Depositphotos.com

Guvernul a decis, miercuri, ca pensionarii cu venituri până la 1.608 lei să beneficieze, de la 1 ianuarie 2023, de medicamente compensate în procent de 90%, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

„S-a aprobat astăzi hotărârea de Guvern pentru aprobarea unor acte normative privind programul de compensare cu 90% a preţului de referinţă al medicamentelor pentru pensionari, precum şi prelungirea unui termen. Începând de la 1 ianuarie 2023 creşte cu 12,5% plafonul veniturilor până la care pensionarii vor putea beneficia de medicamente compensate cu 90%. Acest act normativ aprobat prevede că începând cu 1 ianuarie anul viitor toţi pensionarii cu venituri până la 1.608 lei pe lună inclusiv, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri, să beneficieze de medicamente compensate în procent de 90% din sublista B prevăzută de hotărârea Guvernului 720/2008", a spus Cărbunaru într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

El a adăugat că, până în prezent, această limită viza pensionarii care aveau până la 1.429 de lei.

o

„Această măsură urmăreşte creşterea accesului la medicamente compensate acordate în ambulatoriu pentru pensionarii cu venituri mici, având în vedere creşterea pensiilor în sistemul public cu 12,5% din ianuarie 2023. În cadrul programului social al Guvernului pentru compensarea cu 90%, în perioada ianuarie 2022 - septembrie 2022, potrivit datelor aflate în baza de date a ministerului de resort, sunt aproape 2 milioane de reţete emise pentru 431.000 de pensionari români", a menţionat purtătorul de cuvânt al Executivului.

Comenteaza