Spectacol cu colinde și cântece tradiționale la Cluj

Spectacol cu colinde și cântece tradiționale la Cluj
| Foto: Facebook.com/MACluj

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj (CJCPCT) organizează evenimentul intitulat „De drag și frumos, în așteptarea Sărbătorilor de Iarnă”.

În cadrul acestuia, Orchestra profesionistă „Cununa Transilvană”, dirijor profesor Ovidiu Barteș, va prezenta un buchet de piese instrumentale, de genuri diferite, în deplină concordanță cu perioada sărbătorilor de iarnă care se apropie. Vor fi interpretate pricesne, colinde, cântece de stea, purtate, rapsodii, tangouri, țarini și alte piese instrumentale de mare valoare din folclorul românesc.

Manifestarea, organizată în parteneriat cu Muzeul de Artă din Cluj-Napoca și Asociația ArtImage, va avea loc vineri, 3 decembrie 2021, de la ora 13.00 , la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, Piaţa Unirii nr. 30.

Întâlnirea va debuta cu festivitatea de decernare a celor 11 premii ale Concursului național „Fotografia-document etnografic”, în prezența membrilor juriului, a partenerilor proiectului și a fotografilor.

Laureații celei de-a XVIII-a ediții sunt următorii:

- Trofeul „Carol Popp de Szathmáry”, secţiunea alb-negru: NAGY BOTOND - Târgu Mureș, pentru lucrarea „Un moment de pauză”;
- Premiul al II-lea, secţiunea alb-negru: GHEORGHE PETRILA - Oradea, pentru lucrarea „Spre biserică”;
- Premiul al III-lea, secţiunea alb-negru: KUTI ZOLTÁN HERMANN - Miercurea Ciuc, pentru lucrarea „Biciul”;
- Trofeul „Szabó Tamás”, secțiunea color: MARIANA SCUBLI - Sighetu Marmației, pentru lucrarea „Așteptări”;
- Premiul al II-lea, secţiunea color: ÁDÁM GYULA - Miercurea Ciuc, pentru lucrarea „În paradis”;
- Premiul al III-lea, secţiunea color: CONSTANTIN LAZĂR - Oradea, pentru lucrarea „Mâini de aur”;
- Premiul Secţiunii speciale „Fântâna, sursă de apă și simbol sacru”: NAGY BOTOND - Târgu Mureș, pentru lucrarea „Fântână cu roată”;
- Premiul Secţiunii „Reproducere după fotografia veche”: MARIA CICEO - Cluj-Napoca, pentru lucrarea „Chemători și drușcă”;
- Premiul Art Image: ELENA ISFAN - Deva, pentru lucrarea „Model”;
- Premiul pentru portret „Gianluca Mantovani”: MARIANA SCUBLI - Sighetu Marmației, pentru lucrarea „Ruga”;
- Premiul Special „Feleki Károly”: ANNA LAKO - Târgu Mureș, pentru lucrarea „Împreună”.

Accesul publicului la evenimentul intitulat „De drag și frumos, în așteptarea Sărbătorilor de Iarnă” este liber, cu respectarea măsurilor și a regulilor de siguranţă sanitară impuse de autorități!

Comenteaza