Spectacol folcloric și lansare de carte la Huedin, cu ocazia Mărțișorului

Spectacol folcloric și lansare de carte la Huedin, cu ocazia Mărțișorului
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Un eveniment special va avea loc duminică, 28 februarie, înaintea venirii primăverii , intitulat „Tradiții clujene de Mărțișor, la Huedin”.

În prag de primăvară, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, împreună cu Primăria Huedin, organizează duminică, 28 februarie 2021, un eveniment intitulat „Tradiții clujene de Mărțișor”.

Manifestarea va debuta la 17:00, la Casa de Cultură din Huedin (CCH), și va cuprinde lansarea volumului „Cultura tradițională din județul Cluj – volumul V - Zona montană”, dar și un spectacol folcloric, susținut de mai mulți cântăreți clujeni, acompaniați de orchestra profesionistă Cununa Transilvană, dirijor Ovidiu Barteș.

Locuitorii orașului se vor putea bucura de cântecele interpreților Iulia Merca, Alexandru Potra, Ioana Breda Morar și Mariana Morcan, dar și ale invitatului special Marius Ciprian Pop. Pe scenă vor evolua și membrii ansamblului Junii Vlădesei, al CCH, coordonator Florin Ciorte.

În cadrul spectacolului va fi lansat volumul „Cultura tradițională din județul Cluj – volumul V - Zona montană”, apărut la finalul anului trecut la editura „Tradiții clujene” a instituției. Cartea, care este o încununare a proiectului „Zona Montană a Județului Cluj".

Proiect de cercetare multidisciplinară a culturii tradiționale din județul Cluj, 2020”, derulat pe durata anului trecut și cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național, aduce în fața cititorilor o antologie alcătuită din 30 de studii și articole, în cadrul cărora iubitorii de folclor și tradiții sunt invitați să descopere dinamica spațiului cultural montan.

Amplu și bine documentat, beneficiind de condiții grafice aparte, volumul este întregit de fotografii reprezentative, aflate în legătură cu subiectele aduse în atenție de către cercetători. Despre acest volum va vorbi coordonatorul proiectului, Mircea Cîmpeanu. Evenimentul va fi prezentat de Ioana Breda Morar și Grigore Sâmboan. Intrarea se face pe bază de invitații.

Acestea se pot ridica de la CCH, de marți până vineri, orele 10:00-12:00. Potrivit reprezentanților forului administrativ județean, întreaga manifestare se va desfășura cu respectarea tuturor măsurilor de protecție și siguranță sanitară impuse de autorități, în contextul pandemiei generate de COVID-19.

Comenteaza