Spectacole de teatru din șapte țări, la Festivalul Internațional Puck

Spectacole de teatru din șapte țări, la Festivalul Internațional Puck

Clujul va găzdui în curând cea de-a 18-a ediție a Festivalului Internațional Puck, eveniment care va aduce în fața publicului spectacole de teatru și artiști din șapte țări: Canada, Japonia, Spania, Grecia, Ungaria, Italia și România.

Festivalul va avea loc între 14 și 18 octombrie. Spectacolele vor fi prezentate pe scenele Casei de Cultură a Studenților, Teatrului Național și Operei Naționale Române, Academiei Naționale de Muzică Gheorghe Dima, Universității Babeș-Bolyai (UBB), Universității Sapientia și Teatrului de Păpuși Puck din Cluj-Napoca.

Pe lângă spectacolele artiștilor și trupelor din program, vor avea loc reprezentații ale studenților de la Facultatea de Teatru și Film din cadrul UBB, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografica (UNATC) I. L. Caragiale din București, Universitatea de Artă Teatrală și Film din Budapesta (Ungaria) și Universitatea de Arte din Târgu-Mureș.

Proiectul „Întâlnirea studenților păpușari" se află la cea de-a doua ediție și este realizată în colaborare cu Primăria Cluj-Napoca. De asemenea, proiectul le oferă studenților participanți șansa de a lua parte la atelierul „Stop Motion in Puppetry", susținut de artista canadiană Magali Chouinard, precum și la workshop-ul de commedia dell' arte, susținut de artistul italian Gaspare Nasuto.

O noutate a ediției va fi „Întâlnirea artiștilor păpușari maghiari", proiect care va reuni 60 de artiști profesioniști din România și Ungaria, precum și 40 de studenți și cadre didactice din cele două țări. Între altele, se urmărește promovarea dialogului intercultural între companii teatrale profesioniste de limbă maghiară (Budapesta, Debrecen, Târgu Mureș, Cluj-Napoca, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Oradea).

Proiectul este realizat cu sprijinul Departamentului pentru Relații Interetnice (DRI) din cadrul Guvernului României. Festivalul Internațional Puck 2019 este organizat de teatrul clujean cu sprijinul Consiliului Județean, Primăriei Cluj-Napoca, UNITER, DRI, precum și al asociațiilor Prietenii lui Puck și Puppet Media.

Comenteaza