Spitalele din Cluj se vor aproviziona cu măști produse în Maramureș

Spitalele din Cluj se vor aproviziona cu măști produse în Maramureș
| Foto: Facebook/ Virgil Popescu

Președintele Consiliului Județean (CJ), Alin Tișe a declarat, la ZIUA LIVE, că s-au purtat discuții cu un producător din Maramureș pentru a cumpără 500.000 de măști în perioada următoare pentru spitalele clujene.

”La început am avut probleme în toate spitalele pentru că nici unul nu avea cum să fie aprovizionat cu mii de măști și cu alte materiale, astfel încât să avem cantități impresionante pe stoc. Încet-încet toate spitalele au intrat într-o procedură în care au găsit resursele financiare și au început să se aprovizioneze săptămânal.

Cu ceea ce există acum pe piață nu ai de unde să faci aprovizionare pe perioadă mai mare, pentru câteva luni. Până acum, la Boli Infecțioase, care e linia 1, nu am dus lipsă de asemenea materiale. Vestea bună e că deja se produc măști în Maramureș. Am discutat cu un furnizor de acolo pentru 500.000 de măști pentru spitalele din Cluj”, a spus Alin Tișe.

Acesta a adăugat că se așteaptă o donație importantă și de la Regiunea Shandong cu care Clujul este înfrățit. ”În curând va fi o donație importantă din China. Va sosi o cantitate importantă de produse ca să asigurăm nevoile pentru câteva luni. Încercăm să achiziționăm tot ce găsim pe piață, dar nu există la nivelul cererilor”, a spus președintele CJ Cluj.

Instituția a alocat ieri 60.000 de lei pentru cumpărarea de asemenea echipamente de protecție pentru polițiști. ”E vorba de polițiștii care intervin în stradă și care au nevoie de măști și mănuși ca protecție minimă pentru a-și face treaba pe străzi.

De asemenea, am alocat 90.000 de lei pentru o dronă performantă care va permite poliției să monitorizeze și să urmărească mișcarea populației pe o rază mai extinsă. Această investiție realizată prin Autoritatea Teritorială de Ordine Publică are legătură cu ce se întâmplă acum, dar este o dotare necesară și pe viitor pentru misiunile poliției clujene”, a mai spus Tișe.

Comenteaza