Sandu: a fost mai grea retragerea din cariera de fotbalist decât din funcţia de şef al FRF

Sandu: a fost mai grea retragerea din cariera de fotbalist decât din funcţia de şef al FRF
Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că retragerea din cariera de fotbalist a fost mai grea decât din funcţia de şef al federaţiei, el precizând că este al treilea conducător ca longevitate din Europa.

Sandu a anunţat de mai mult timp că nu mai doreşte să candideze la preşedinţia FRF. Comitetul Executiv al FRF a stabilit, luni, că alegerile pentru conducerea forului de la Casa Fotbalului vor avea loc în 5 martie 2014, dată la care este programat şi amicalul România - Argentina.

"Cred că a fost mai grea retragerea ca fotbalist. Dar vine o vârstă, la anul fac 62 de ani şi sunt 50 de ani de când m-am apucat de fotbal. Săptămâna trecută am fost la serbarea de 25 de ani de preşedinte la federaţie a lui Villar (n.r. - preşedintele federaţiei spaniole, Angel María Villar). A fost omagiat de UEFA foarte frumos. E cel mai vechi preşedinte de federaţie, nu ştiu dacă Giorgio Crescentini din San Marino nu e mai vechi, după care urmam eu. Îl las pe Villar să alerge de unul singur", a spus Sandu.

El crede că poate ajuta foarte mult fotbalul românesc din postura de preşedinte de onoare al FRF, funcţie pe care este convins că o va ocupa după alegerile din 5 martie.

"Nu preşedintele ales mă va nominaliza, deci nu voi fi preşedinte de onoare că vrea nea Vasile sau nea Gică. Nu. Comitetul Executiv propune, iar Adunarea Generală validează funcţia de onoare pe viaţă. Eu voi susţine foarte tare candidatura României la UEFA, dacă cumva obţinem organizarea acestui pachet de patru meciuri la CE 2020, atunci mai mult ca sigur că împreună cu Mihalache, cu cei de la Guvern şi de la Primărie, vom avea suficient de mult de lucru ca să iasă bine. În 2015 sunt alegeri la Comitetul Executiv al UEFA, iar dacă FRF consideră că poate să mă propună, bine, dacă nu, nu", a continuat Sandu, care a precizat că nu este interesat să devină preşedinte de club.

Mircea Sandu a adăugat că vor avea loc în luna ianuarie 2014 alegeri pentru patru locuri din Comitetul Executiv al FRF, după ce vor expira mandatele unor membri.

"Vor avea loc alegeri pentru Comitetul Executiv pentru patru membri care au fost aleşi după vechiul statut, şi anume Valeriu Argăseală la Liga I, Gheorghe Constantin la Liga a II-a, Marius Cociu la copii şi juniori şi Octavian Goga la asociaţiile judeţene. În afară de Liga I, ceilalţi vor fi aleşi la alegerile din 16, 17, 18 de la Braşov", a menţionat şeful FRF.

Etichete
Comenteaza