INTERVIU Miriuţă: Jucătorii îşi dau imediat seama dacă eşti "javră" + Ce relaţie are cu Paszkany AUDIO

INTERVIU Miriuţă: Jucătorii îşi dau imediat seama dacă eşti
Antrenorul lui CFR, Vasile Miriuţă, a acordat un interviu în exclusivitate pentru ziuadecj.ro. Presa scria că meciul cu Oţelul ar putea fi ultimul pentru el, dar Miriuţă şi-a prelungit chiria şi pentru la toamnă.

Vasile Miriuţă este un tip jovial, cu vorbă ardelenească şi comportament de drac împieliţat pe marginea terenului. Simte meciul, ca unul care a jucat pe stadioanele mari ale lumii. Vine din Maramureş şi, chiar dacă nu umblă cu brişca la el, nu se teme de nimeni. Vorbeşte deschis despre orice, dar se întoarce mereu la acelaşi lucru: îi place la Cluj, nu vrea să plece de la CFR.

ziuadecj.ro a realizat vineri un scurt interviu cu antrenorul CFR-ului.

- Vă deranjează faptul că apar prin ziare informaţii că veţi fi înlocuit, vă afectează munca? Din start vă spun că ştirea că vă înlocuieşte Sabău nu este reală, pentru că Sabău a afirmat de mai multe ori că nu vrea să mai antreneze la Cluj.

- Nu, pentru că - cum am mai spus - după meciul cu Vasluiul, în care am făcut 0-0, se vehicula că vine x, y, z. Normal că nu-i uşor să auzi în fiecare săptămână că vine ăla, că vine ăla. Dar încerc să mă concentrez cât mai mult pe munca pe care o fac aici. Am o relaţie bună cu şefii mei, cu jucătorii am o relaţie bună. Părerea mea este că, atâta timp cât îţi faci treaba, chiar dacă nu au fost rezultatele scontate, pe care le-am aşteptat şi eu, şi jucătorii, şefii văd şi ei că îţi faci treaba bine. Jucătorii îşi dau imediat seama dacă eşti "javră", dacă îţi faci treaba bine, dar până acum părerea mea este că am o relaţie foarte bună cu toţi. Doresc să rămân aici, am mai spus-o, nu e prima oară, şi să îmi duc treaba până la capăt.

- Deci v-aţi prelungit chiria unde locuiţi şi pentru la toamnă...

- Bineînţeles, am un contract până în 2015, deci nu se pune problema asta. Dar nu poţi să ştii niciodată în fotbal. Important este ca noi să câştigăm nişte meciuri, să mai aducem câteva puncte şi după aceea vom vedea.

- Sunteţi primul antrenor de care îmi amintesc eu care s-a contrat public cu patronul Paszkany Arpad. S-a întâmplat când a spus că meciul cu Steaua este un test pentru Dvs. şi aţi răspuns că teste dă fiica Dvs. la şcoală.

- A fost un joc. Dânsul a spus că meciul este un test pentru mine, atunci eu am spus că fiică-mea dă teste. Să ştiţi că vorbesc de 4-5 ori pe săptămână cu domnul Paszkany şi avem o relaţie bună. Noi ne înţelegem dacă unul face o glumă sau altul.

- Vreau să vă întreb despre un moment din 2012. Atunci aţi venit împreună cu cei de la DK Sportler, care doreau să cumpere clubul Universitatea. De ce nu s-a realizat atunci vânzarea? S-a spus atunci că nu a fost o ofertă serioasă. A fost o ofertă serioasă?

- A fost serioasă oferta, nu ştiu de ce nu s-a înţeles. Să ştiţi că domnul Diergardt (n.r. Volker Diergardt, patronul firmei DK Sportler beraten gmbh) a luat o echipă din Algeria.

- Urma să fiţi instalat antrenor la "U". Nu v-a chemat şi în Algeria?

- Eu mă simt foarte bine aici, la CFR.

- Nu vrea domnul Diergardt să cumpere CFR, pentru că se spune că din vară domnul Paszkany vrea să renunţe la pachetul majoritar.

- Nu ştiu.

- Vreau să vă întreb dacă mai aveţi oferte. Mă gândesc la Ungaria, de exemplu, unde sunteţi cel puţin la fel de cunoscut ca în România.

- Vă spun sincer, îmi doresc foarte mult să rămân aici şi sper să rămân să îmi duc treaba până la capăt, pentru că am venit să fac treabă, să fac performanţă şi sper că voi fi lăsat să îmi fac treaba.

- Dar oferte aveţi?

- Nu am nicio ofertă, dar şi dacă aş avea, nu plec de aici.

 

Comenteaza