Echipa fără nume. Pot rămâne şi fără "U", şi fără Mobitelco. "Universitatea este echipa care a promovat"

Echipa fără nume. Pot rămâne şi fără
ZIUA de CLUJ a realizat un interviu cu preşedintele Clubului Sportiv Universitatea, Ovidiu Vasu, în care vorbeşte despre planurile echipei de baschet masculin, nou-promovată în liga naţională.

Clujul va avea două echipe în următorul sezon de Liga Naţională. Una a promovat acum, CS Universitatea Cluj, iar cealaltă, "U" Mobitelco, a fost la un coş de 3 puncte de finală. Prin promovarea CS "U", formaţia prezidată de Mircea Cristescu îşi poate pierde o parte importantă din denumire, cea care ţinea galeria aproape de echipă. Şi denumirea Mobitelco va fi retrasă din titulatură, după plecarea sponsorului cu acest nume. "Universitatea este echipa care a promovat acum", subliniază Ovidiu Vasu, preşedintele CS Universitatea, care a acordat un interviu pentru ZIUA de CLUJ.

Cât de importantă este această promovare pentru echipă?

E foarte importantă. Trebuie să ştiţi că echipa nu a avut ca obiectiv să promoveze, aşa că şi-a depăşit condiţia şi este un lucru care este un lucru cât se poate de meritoriu. Este o echipă tânără, formată din jucători clujeni. Normal că pentru club e o realizare să mai aibă alături de echipa de volei fete încă o echipă promovată în prima ligă. 

Ce se va întâmpla cu denumirea celeilalte echipe de baschet?

Vom analiza şi vom lua o decizie în zilele următoare. "U" Cluj este echipa aceasta, care a promovat acum. Aici trebuie analizate lucrurile foarte serios şi vom lua decizia cea mai potrivită.

Ce ambiţii aveţi cu această echipă?

Pentru sezonul trecut ambiţia, aşa, între ghilimele, a fost ca echipa să joace un baschet frumos, de calitate. Ei au şi jucat frumos, au şi promovat. Pentru noul campionat, îmi doresc la fel, să joace cât mai bine şi, binenţeles, să rămână în prima ligă. 

Ce buget va avea echipa de baschet pentru sezonul viitor?

Nu pot să dau un buget anume. De regulă fiecare secţie cheltuieşte exact cât are nevoie. Cu siguranţă vom avea asigurate toate nevoile pe care le au. Binenţeles, rămâne partea de sponsorizări, unde trebuie să umblăm, să găsim sponsori pentru ca să putem să le asigurăm nişte salarii. 

Veţi face ceva transferuri, vă gândiţi să aduceţi jucători străini?

Nu ne gândim la jucători străini. Vrem să ne întărim şi probabil vor mai veni la echipă câţiva jucători clujeni care acum joacă la alte echipe.

 Mihai MEDAN

 

Comenteaza