Iuliu Mureșan liniștește fanii. "Nu-mi dau demisia! M-a distrat subiectul ăsta"

Iuliu Mureșan liniștește fanii.
Președintele CFR-ului a negat informația potrivit căreia ar urma să demisioneze din cauza crizei financiare de la echipă.

CFR Cluj traversează o perioadă delicată din punct de vedere financiar, jucătorii au conturile goale de luni bune, dar continuă lupta pentru supremație după victoria de sâmbătă, de la Botoșani. Într-o intervenție la emisiunea Fotbal Look, președintele Iuliu Mureșan a subliniat că nu se pune problema să plece din Gruia, ba mai mult, problemele pecuniare sunt pe cale să se rezolve.

"Nu este adevărat că mi-am dat demisia. Mulți și-ar fi dorit acest lucru, s-ar fi bucurat. Chiar m-am distrat pe subiectul ăsta. Am fost sunat de Cadu, de Tony și de altă lume, toți m-au rugat să nu plec. Înseamnă că sunt apreciat pentru ceea ce am făcut aici. Apreciez caracterul jucătorilor noștri, nu puteam să îi părăsesc după 12-13 ani la echipă. Cu Arpi (Arpad Paszkany - n.red) am construit noul CFR, am făcut performanțele de care știe toată lumea, cu cele opt trofee. De numele lui, în primul rând, și abia apoi de al meu, se leagă reușitele echipei. El a decis să se retragă din acționariat din mai multe motive, unele care nu depindeau de el. Nu a mai putut să dea bani și am început și noi să avem probleme. Noi nu primim bani de la comunitatea locală. Am redus tot ce se putea reduce din cheltuieli", a declarat Mureșan, la Look TV.

Salvarea echipei ar putea veni din partea unui alt acționariat, a adăugat președintele CFR-ului. 

"Sper ca în zilele următoare să se deblocheze totul și să vină la echipă alți acționari care au puterea să susțină clubul. Nu este nici un secret, sunt acționarii de la Energobit, prieteni cu Arpi și cu echipa. Am avut zilele astea mai multe întâlniri, a avut și Arpi, luni va fi o alta. E doar o chestiune de zile până când totul se va rezolva. E o situație delicată, într-adevăr, dar am găsit soluția. Există o intenție clară de a se implica. Vom fi din nou ce am fost și mai mult decât atât", a spus Mureșan. 

L-a pus la punct pe Miriuță

Iuliu Mureșan nu a trecut cu vederea declarațiile antrenorului Vasile Miriuță, de la finalul meciului pierdut cu FC Brașov. Atunci, el a pus înfrângerea elevilor săi pe seama restanțelor financiare. "Nu se poate așa ceva! Jucătorii sunt neplătiți de 4-5 luni. Nu ai bani? Nu te înscrii în campionat și gata!", a răbufnit acesta. Între timp, Miriuță și-a cerut scuze pentru acea ieșire. "Declarațiile sale au fost total nefericite. Am avut o discuție cu el și i-am spus că un antrenor nu are voie să dea asemenea declarații. Cred că a înțeles, pentru că și-a cerut de mai multe ori scuze", a încheiat Mureșan. 

 

Suspansul continuă. "Greviștii" au câștigat, sâmbătă, în Moldova

Copleșiți de probleme financiare, fotbaliștii CFR-ului au lăsat-o mai moale cu antrenamentele, dar au venit cu toate punctele de la Botoșani și continuă lupta pentru supremație. Miriuță a operat câteva schimbări interesante în primul "11", iar elevii săi s-au impus la limită, scor 1-0, în fața unui adversar extrem de incomod pe teren propriu. Unicul gol a fost marcat de Jazvic, în minutul 37, cu un șut printre picioarele portarului Curileac. Lupta la vârf s-a întețit, mai ales după victoria Petrolului în fața Universității Cluj (3-0). CFR rămâne pe locul 2, cu 29 de puncte, cel puțin până la ora meciului dintre Concordia și Steaua. 

FC Botoșani - CFR Cluj 0-1

A marcat: Jazvic (37)

FC Botoșani: Curileac - Patache, Tincu, Oltean, Acsinte - Fulop (74, Ianc), Vaşvari (62, Danci), Croitoru - Ngankam, Batin (46, Hadnagy), Quenten

CFR Cluj: Felgueiras - Susic, Larie, Rada, Camora - Monroy, Petrucci (71, Veres) - Lopez, Jazvic, Păun (55, Carp) - Dore (76, Guima)

Stadion: Municipal

Spectatori: 5.000

Arbitru: R. Petrescu (București) ; Asistenți: O. Artene (Vaslui), M. Orbuleț (București)

 

 

Comenteaza