Carmen Amariei, antrenor "U" Alexandrion: Pe bancă este mult mai greu decât în teren

Carmen Amariei, antrenor
Carmen Amariei a acordat un interviu pentru site-ul clubului, în care vorbeşte despre sezonul proaspăt încheiat, dar şi despre şansele "tricolorelor" la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Fosta jucătoare, acum antrenor principal, a caracterizat ultimul sezon pentru "U" Alexandrion, încheiat pe locul 10 în Liga Națională: "Pot spune că a fost un sezon scurt, dar intens. Mă bucur cel mai mult ca în ciuda dificultăților prin care a trecut secția de handbal feminin, am reușit să ne îndeplinim și obiectivul propus. Când vorbesc despre dificultăți mă refer la faptul ca am avut interdicție la transferuri și nu am putut să aducem unele jucătoare mai experimentate și la faptul că nici partea financiară nu a fost foarte bine conturată. Am avut probleme mari din acest punct de vedere, dar cred că acum lucrurile merg într-o direcție foarte bună", a precizat Amariei în interviul acordat site-ului oficial al Clubului Sportiv Universitatea, relatează Agerpres.

Ea a explicat că obiectivul pentru sezonul viitor depinde de întărirea lotului, după ce expirat interdicția de a aduce jucătoare, ea adăugând că formația se va despărți de două handbaliste la final de contract, cărora nu le-a dezvăluit numele.

"Noi știm foarte clar că viața unui antrenor la o echipa de club este mai scurta decât a unui jucător. Mai ales la noi în țară, influența oamenilor din exteriorul echipei este destul de mare și, la fel cum zicea și Kim Rasmussen, în România toată lumea știe handbal și își dă cu părerea. Este foarte ușor ca în momentul în care antrenorului nu îi merge bine și echipa pierde să schimbi antrenorul. (...). Depinde de proiectul fiecăruia, dar ar trebui să existe un dialog și o încredere reciprocă între conducere și antrenor", a afirmat Amariei.

"În ceea ce mă privește, sunt conștientă că mai am multe de învățat, dar fac ceea ce fac cu mare drag și cu foarte multă pasiune. Cred că am realizat lucruri frumoase la 'U', atâta timp cât foștii mei antrenori au avut cuvinte de laudă la adresa mea, dar și critici care mă pot ajuta să mă dezvolt. Pot spune că sunt mândră pentru ceea ce am realizat (...)", a mai spus fosta internațională.

La întrebarea dacă e mai greu pe bancă sau în teren, Amariei a răspuns: "Pe bancă e mult mai greu pentru că trebuie tot timpul să cauți soluția teoretică, iar altcineva să o pună în practică".

Amariei crede în şansele naţionalei feminine de a se întoarce cu o medalie din Brazilia.

"Cred că avem șanse reale pentru a obține o medalie, chiar dacă grupa pare, la prima vedere, foarte dificilă. Din momentul în care ai început să obții anumite rezultate chiar nu mai trebuie să te sperie echipe precum Norvegia, Germania sau Franța. După ultimele rezultate, România induce panica și frica în echipele adverse pentru că la noi în țară handbalul se face la un nivel foarte înalt", a estimat Carmen Amariei.

Despre câștigarea Ligii Campionilor de către CSM București, ea a spus: "CSM-ul este o echipă foarte închegată, foarte frumoasă și mi-a plăcut lejeritatea cu care au abordat Final Four-ul Ligii Campionilor. Handbalul feminin românesc este un sport care ne ridică foarte mult în lume și cred că performanța CSM-ului a secondat calificarea naționalei României la Jocurile Olimpice de la Rio. Sper din tot sufletul ca oamenii care pot să susțină acest sport, din punct de vedere financiar, să se apropie de handbal pentru ca deocamdată acesta este singurul sport de echipa care ne aduce rezultate mărețe".

Comenteaza