Un nou început. Chiajna, primul obstacol pentru CFR

Un nou început. Chiajna, primul obstacol pentru CFR
CFR Cluj întâlnește astăzi, de la ora 21.00, pe teren propriu, Concordia Chiajna, într-o partidă contând pentru prima etapă a sezonului regulat din ediția 2016-17 a Ligii 1.

Motivația ambelor echipe de a se impune va fi una considerabilă având în vedere că atât "vișinii", cât și cei de la Chiajna au ratat primele obiective ale noii stagiuni. Echipa lui Vasile Miriuță a fost învinsă săptămâna trecută, pe Cluj Arena, de Astra Giurgiu în Supercupa României, scor 0-1, iar trupa pregătită de Emil Săndoi a fost întrecută cu 1-2 de Steaua, în finala Cupei Ligii.

În ceea ce-i privește pe "feroviari", miza e cu atât mai mare cu cât formația din Gruia va începe noul campionat cu un handicap de 6 puncte, iar un succes cu Concordia ar reprezenta un pas spre realizarea primului obiectiv stabilit de Miriuță, acela de a fi pe plus după primele trei etape.

"Așteptăm cu optimism meciul cu cei de la Chiajna. Au făcut un joc bun cu Steaua în Cupa Ligii și cu siguranță meritau să obțină un rezultat mai bun, la fel cum a fost și în cazul nostru cu Astra. Vom evolua acasă, nu ne va fi ușor, dar sper să câștigăm. E un nou început.

Formația nu s-a schimbat foarte mult față de primul meu mandat aici. Stadionul e același. Sunt foarte mulți jucători sub comanda mea, fotbaliști de mare caracter în care am încredere", a declarat tehnicianul CFR-ului la conferinţa de presă dinaintea partidei.

De cealaltă parte, finalista Cupei Ligii va fi, în mod cert, un adversar incomod pentru CFR Cluj, având în vedere evoluția îndrăzneață împotriva Stelei, de duminica trecută. Fără doar și poate, ambele tabere vor căuta să se revanșeze față de propriii suporteri.

Punctele forte ale echipei din Gruia pot fi Traian Marc, portar care a salvat echipa clujeană de la numeroase acțiuni periculoase inițiate de giurgiuveni în Supercupă (dar a şi gafat în minutul 86, când neinspirația goalkeeperului de la CFR, dar și gazonul puternic îmbibat în apă, au dus la golul lui William de Amorim). De asemenea, mijlocașul Alexandru Păun s-ar putea dovedi decisive, având în vedere ocaziile de gol pe care și le-a creat în partida din Supercupă. Tot aici îi mai putem remarca pe Bryan Nouvier și Andrei Mureșan, primul, o aripă rapidă, al doilea, stâlpul apărării din Gruia.

Concordia Chiajna, în schimb, va miza pe tenacitatea fostului oțelar Marius Pena, care, de altfel, a și înscris un gol în confruntarea cu Steaua, dar și a fotbaliștilor Neluțu Roșu, mijlocaș care a evoluat în 2015 pentru CFR Cluj și care a excelat la capitolul pase în jocul de duminica trecută, respectiv a lui Marian Cristescu. Acesta din urmă a reușit să-l pună de mai multe ori în dificultate pe portarul stelist, Florin Niță, grație paselor și centrărilor venite de la Roșu.

Per ansamblu, se anunţă un meci strâns, în care atât CFR-ul, cât și Concordia Chiajna vor încerca să obțină toate cele trei puncte pentru un debut cu dreptul în noua ediție a campionatului intern.

Cel puţin doi fotbalişti de la CFR sunt monitorizaţi de Cristoph Daum în vederea convocării la Naţionala României, mijlocașul Alexandru Păun şi fundașul portughez Mario Camora, care are șanse mari de a fi naturalizat.

"Faptul că Daum mă monitorizează înseamnă mult pentru mine și mă determină să joc și mai bine decât am făcut-o până acum. Îmi doresc să câștigăm meciul cu Concordia, dar și următoarele două astfel încât să fim pe plus după primele trei etape. Miriuță ne încurajează, ne mai și ceartă, dar e un antrenor bun. Chiajna a jucat bine cu Steaua până în ultima clipă.

E un grup unit acolo după venirea lui Săndoi. Cred că vor face o figură frumoasă în această ediție de campionat. Îmi pare rău de situația Rapidului și de faptul că încep să dispară echipele de tradiție", a afirmat Păun la conferința de presă de vineri.

În sezonul trecut, CFR a înregistrat în fața Chiajnei un succes, două înfrângeri și o remiză: 0-0, 1-2, 2-0 și 1-2.

Partida CFR Cluj-Concordia Chiajna se va desfășura astăzi, pe stadionul dr. Constantin Rădulescu, începând cu ora 21.00, și va fi transmisă pe Digi, Dolce şi Look.

Echipe probabile:

CFR Cluj (4-4-2): Marc - Tiago Lopes, Larie, Mureşan, Camora - Jakolis, Petrucci, Juan Carlos, Păun - Negruţ, Bud

Antrenor: Vasile Miriuţă

Concordia (3-5-2): Bălgrădean - Tincu, Mamele, Melinte - Feussi, Bruno Madeira, Roșu, Serendicu, Bucurică - Marian Cristescu, Pena

Antrenor: Emil Săndoi

Arbitri: Sebastian Colțescu (centru), Daniel Mitruți și Florin Ciprian Danșa (tușieri), Robert Dumitru (rezervă)

Observator de joc: Nicolae Grigorescu

Stadion: Dr. Constantin Rădulescu, Cluj-Napoca

 

Comenteaza