Medalie de aur la Rio pentru echipa feminină de spadă

Medalie de aur la Rio pentru echipa feminină de spadă
Aceasta este prima medalie de aur pentru România la Jocurile Olimpice de la Rio.

Echipa de spadă a României a câştigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Rio. Ana Maria Popescu a tras în primul releu cu Yujie Sun, câştigat de sportiva din România cu scorul de 1-0, după câteva momente mai lungi de tatonare. A venit rândul Simonei Pop, mezina echipei României, care a intrat pe planşă împotriva sportivei Anxi Xu şi a încheiat la egalitate, 4-4, păstrând avantajul de un punct pentru România, 5-4.

Simona Gherman a reuşit să câştige al treilea releu, cu scorul de 4-2, în faţa lui Yiwen Su. Chinezoaicele au revenit în meci şi au câştigat releul cinci, după ce Yujie Sun a învins-o pe Simona Pop - Yujie Sun, cu 3-1. Releul şase a aparţinut în totalitate României, adjudecat cu 4-0 de Ana Maria Popescu în faţa rezervei celor din China, Jianlu Xao.

Apoi, Simona Gherman şi rezerva lotului României, Loredana Dinu, şi-au adjudecat următoarele două relee. Înaintea ultimelor două asalturi, ale Simonei Gherman şi Anei Maria Popescu, România conducea cu 24-16.Ana-Maria Popescu (ex-Brânză), Simona Gherman, Simona Pop și Loredana Dinu au adus prima medalie a României la JO 2016, încununând eforturile acestei generații de spadasine, relatează mediafax.ro.

Aceasta este prima medalie olimpică de aur câștigată de scrima românească la echipe și a patra medalie olimpică de aur obținută de scrimerii români, după cele obținute de Mihai Covaliu la sabie individual, în 2000, la Sydney, de laura Badea, la floretă individual, în 1996, la Atlanta, și de Ionel Drâmbă, la floretă individual, la Ciudad de Mexico, în 1968.  

 

 

Comenteaza