Meciul naționalei de pe Cluj Arena, pus în pericol de Untold

Meciul naționalei de pe Cluj Arena, pus în pericol de Untold
Partida României cu Muntenegru este în pericol să nu se mai joace pe stadionul din centrul Clujului din cauza stării gazonului, afectat după festivalul de muzică electronică din 4-7 august.

Reprezentativa României va juca pe 4 septembrie, de la ora 21:45, prima partidă în calificările pentru Campionatul Mondial și meciul de debut al noului selecționer al echipei naționale, Christoph Daum. Deși autoritățile clujene au dat asigurări că starea gazonului va fi la standarde internaționale, șansele ca jocul cu Muntenegru să se dispute aici s-au redus.  

UEFA s-a sesizat, trimițând o comisie săptămâna viitoare la Cluj care va constata situația și va putea decide imposibilitatea ca arena să găzduiască partida, conform unor surse Dolce Sport.

"Este dezamăgitoare atitudinea autorităților locale care știau cu foarte mult timp înainte de acest meci. Acestea și-au permis să ia în derâdere un meci al primei reprezentative și să-i amăgească pe oficialii FRF că pâna la ora meciului, gazonul se va prezenta în condiții impecabile! Le-a păsat doar de Untold și acum încearcă să dreagă busuiocul", spun sursele Dolce Sport.

Andrei Vochin, consilierul președintelui Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a explicat situația. "Este o preocupare pentru starea de acolo. Noi, când am contractat arena din Cluj, acum două luni, am ajuns la un acord cu autoritățile locale prin care ei s-au angajat că suprafața va fi în condiții optime la meciul cu Muntenegru. Azi nu arată gazonul bine, dar cei de acolo au asigurat că este un proces normal.

FRF a luat legătura cu firma domnului Oprișan, cea care a făcut terenurile de la Mogoșoaia și Buftea. Va intra și el în legătură cu cei din Cluj pentru a se pune de acord asupra următorilor pași. Din ce am înțeles, pașii sunt buni până acum, singura obiecție ar fi calitatea sămânței, specialistul nostru spunând că nu e de cea mai bună calitate pentru acest moment. Eu cred că până la ora meciului totul va fi OK. 

Dacă nu va fi așa, avem două-trei planuri de rezervă. Luni va veni un reprezent UEFA. De altfel ei au mai venit acum câteva luni, au luat la cunoștință că acolo va fi Untold. Eu cred că se poate juca până la urmă pe Cluj Arena", a spus Vochin. 

Conform directorului de comunicare al Untold, Adrian Chereji, la ediția de anul acesta au participat peste 300.000 de persoane, veniturile aduse în total de festival fiind de 25 de milioane de euro. Chiar dacă gazonul a fost acoperit cu o suprafaţă de plastic numită portafloor, suporturile acesteia au lăsat urme adânci în iarba de pe Cluj Arena.

Reprezentativa României se reunește pe 29 august la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia pentru a pregăti debutul în preliminariile CM, meci care se va desfășura pe 4 septembrie. Pe 8 august s-au pus în vânzare biletele pentru partida cu Muntenegru, pe internet, dintre care s-au vândut 20.000. Prețurile sunt între 35 și 400 de lei, în funcție de poziționare.

ZIUA de CLUJ a atras atenția, imediat după terminarea festivalului, că gazonul se află într-o stare mai proastă decât după ediția trecută a Untold. În schimb, directorul societății Cluj Arena, Radu Raţiu, preciza, la REALITATEA FM Cluj, că iarba, afectată serios de festival a intrat într-un proces de refacere prin supragerminare, de 30.000 de euro - suportată de Untold - dar că până la 1 septembrie "gazonul va arăta perfect".

Comenteaza