U-BT, la ultimul turneu înainte de Supercupă

U-BT, la ultimul turneu înainte de Supercupă
În formaţia "studenţilor" a revenit şi căpitanul Tudor Jucan.

Mihai Silvăşan, antrenorul celor de la U-BT, a prefaţat, miercuri, ultimul turneu de pregătire al "studenţilor" dinaintea începerii noului sezon.

"Scopul acestei competiţii nu e să câştigăm fiecare meci, ci să dovedim că suntem o echipă valoroasă, care progresează de la o partidă la alta. Băieţii au răspuns foarte bine cerinţelor mele în perioada de pregătire. Primul trofeu, Supercupa, e pus pe masă în 15 septembrie şi dorim să-l câştigăm. Probleme cu accidentările nu avem", a spus acesta.

Tehnicianul U-BT mizează pe dezvoltarea jocului colectiv: "Noi nu căutăm să scoatem în evidenţă pe cineva. Vorbim de o echipă de 12 jucători şi fiecare dintre ei are rolul lui. Pe Dykes şi Filip îi ştiţi din sezonul trecut. Vlad, Puztozvonov, Rasic şi Baro sunt jucători noi, pe care va trebui să-i integrăm. Adevăratele caractere se vor vedea când ne va fi mai greu, nu în meciurile de pregătire".

Căpitanul echipei, Tudor Jucan, revine pe teren după 6 luni de absenţă. "Acum mă simt bine. O perioadă îndelungată nu m-am putut pregăti cu colegii, dar uşor-uşor, îmi revin. Ne aşteaptă un turneu dificil, dar aşa cum a spus şi antrenorul, vrem să progresăm de la meci la meci şi să ne prezentăm cât mai bine. Sperăm să fim 100% până la Supercupă", a declarat Jucan.

Baschetbalistul de 33 ani aşteaptă publicul în număr cât mai mare la jocurile echipei. "Când ai 7-8.000 spectatori care să te împingă de la spate, altfel e moralul. Depinde, însă, şi de noi cum vom juca dacă dorim să umplem Sala Polivalentă", a afirmat Tudor Jucan.

Vicepreşedintele clubului, Mircea Cristescu, este mulţumit de nivelul la care au ajuns "studenţii": "Începem să devenim o structură solidă, astfel încât să ne apropiem de formaţiile din străinătate. Avem cea mai mare medie de spectatori din ţară, aproximativ 3000. Consider că Mihai şi staff-ul său au creat o echipă mai omogenă, bine sedimentată pe fiecare post. Sunt convins că echipa va presta un joc mult mai plăcut. În fond, rezultatele atrag publicul".

Adversarele U-BT-ului din Turneul City Cup, care se va desfăşura la Cluj, sunt BC Mureş (vicecampioana României), Alba Feher (locul doi din Ungaria) şi FMP Belgrad (locul 4 din Serbia).

Programul City Cup 2016:

08 Septembrie 2016
• 18:00 Alba Fehervar (HUN) - FMP Železnik Belgrad (SRB)
• 20:00 U-Banca Transilvania Cluj-Napoca (ROU) - BC Mures Tg. Mures (ROU)
09 Septembrie 2016
• 18:00 BC Mures Tg. Mures (ROU) - Alba Fehervar (HUN)
• 20:00 FMP Železnik Belgrad (SRB) - U-Banca Transilvania Cluj-Napoca (ROU)
10 Septembrie 2016
• 16:00 BC Mures Tg. Mures (ROU) - FMP Železnik Belgrad (SRB)
• 18:00 Alba Fehervar (HUN) - U-Banca Transilvania Cluj-Napoca (ROU)

15 septembrie - SUPERCUPA României: CSM CSU Oradea - U-Banca Transilvania (la Oradea)

18 - 19 septembrie - prima etapă din campionat: BC SCM Timişoara - U-Banca Transilvania Cluj-Napoca

Comenteaza