U-BT câştigă Supercupa României. 70-67 cu CSM Oradea

U-BT câştigă Supercupa României. 70-67 cu CSM Oradea
Este primul trofeu obţinut de Mihai Silvăşan în calitate de antrenor principal al "studenţilor".
">

U-BT Cluj-Napoca a cucerit, astăzi, la Oradea, Supercupa României, după victoria obţinută în faţa campioanei en-titre cu scorul de 70-67 (15-19, 18-15, 19-15, 15-21).

Primul sfert al întâlnirii s-a încheiat în favoarea cujenilor, scor 19-15. Sfertul doi a fost, însă, ceva mai echilibrat, tabela indicând 34-33 pentru formaţia lui Silvăşan. În repriza a treia, CSM Oradea a trecut la conducere, scor 52-49.

Utimele secunde ale meciului au fost srânse, cele două echipe fiind la egalitate, 67-67. Cu toate acestea, coşul de trei puncte înscris de Aleksandar Rasic avea să facă diferenţa, iar U-BT debutează cu dreptul în noua stagiune. Rezultatul final a fost de 70-67 pentru formaţia transilvăneană.

Deţinătoarea Cupei României a început meciul in formula: Barro - Dykes - Moldoveanu - Pustozvonov - Adamovic. Ulterior, au mai intrat Brosser, Gheorghe, Teodor Jucan, Kuti Nandor, Mureşan, Rasic şi Rolland Torok.

Cel mai bun marcator al Universităţii a fost Rasic (19 puncte), urmat de Filip Adamovic (15 puncte), Rolland Torok (11 puncte), Teodor Jucan (7 puncte), Kyndall Dykes (6 puncte), Pustozvonov (5 puncte), Ousmane Barro (4 puncte) şi Kuti Nandor (3 puncte).

De partea cealaltă, punctele orădenilor au fost înscrise de Mirkovic (19), Barnette (16), Zeno (11), Pasalic (9), Țîbîrnă (6), Nicoară (4), Denison (2).

Trofeul obţinut astăzi este primul obţinut de Silvăşan în calitate de "principal" pe banca clujenilor.

"Un meci foarte intens, în care ambele echipe şi-au dorit victoria şi au luptat pentru trofeu. Rezultatul a fost decis cu o aruncare în ultima secundă şi vreau să le mulţumesc băieţilor pentru efortul depus.

Mă bucur că şi-au revenit din punct de vedere moral, după cele trei eşecuri de la City Cup, care nu ne-au picat prea bine", a spus antrenorul de 31 ani pentru site-ul oficial al clubului.

Sârbul Aleksandar Rasic a fost omul meciului pentru "U". Fundaşul de 32 ani a marcat 19 puncte în partida de azi, iar pe final a reuşit două coşuri de 3 puncte: "A fost un joc foate dificil, aşa cum ne aşteptam. Oradea e campioană şi au arătat că au calitate şi în acest sezon - antrenor şi jucători buni, fani adevăraţi - e o plăcere să joci baschet aici".

"E frumos să începi sezonul aşa, însă mai e mult de muncă, suntem abia la debut. Ultima arncare...ştiţi cum e, şansele sunt de 50-50, nici nu mai stai să te gândeşti atunci. Barro a recuperate şi mi-a pasat, am aruncat şi a intrat. Astăzi am fost eu cu ultimul şut, mâine va fi altcineva", a declarat Rasic.

Aleksandar Rasic este unul din cele cinci transferuri făcute de clujeni în timpul pauzei competiţionale. El a mai evoluat de-a lungul carierei la Partizan Belgrad, Trabzonspor, Steaua, Turk Telekom şi Mega Leks.

Pentru U-BT, urmează disputa din deplasare cu BC Timişoara, din prima etapă de campionat. Meciul se va desfăşura luni seara, de la ora 18:00. Întâlnirea va putea fi urmărită la televizor pe Digisport.

De partea cealaltă, CSM Oradea va da piept cu vicecampioana din stagiunea precedentă, BC Mureş. Jocul este programat tot luni, dar de la ora 20:00.

Comenteaza