OFICIAL. Clujul va găzdui o finală de cupă europeană

OFICIAL. Clujul va găzdui o finală de cupă europeană
Clujul va găzdui în această lună returul finalei Challenge Cup la handbal masculin, dintre Potaissa Turda și Sporting Lisabona.

Formația turdeană va juca cu trofeul pe masă în 27 mai, la Sala Sporturilor Horia Demian. Partida a fost mutată aici deoarece sala din Turda nu a primit acceptul Federației Europene de Handbal (EHF) pentru a găzdui finala.

"La Turda nu avem infrastructura necesară, cu sală de presă, sală de protocol, zonă VIP. De asemenea, ne încurcă și tribuna de deasupra mesei oficiale, care ajunge și peste suprafața de joc. Până acum, am primit derogări din partea EHF, dar acum trebuie să ne conformăm.

Este nevoie de o suprafață de joc, doar pentru handbal, cu liniile specifice. Cei de la Cluj au această suprafață și facem demersurile să rezolvăm tot. Avem acordul de principiu, mai trebuie să avem totul și pe hârtie", a spus președintele Potaissei, Flaviu Sâsâeac, citat de Turda News.

Oficialul turdenilor a motivat mutarea finalei și datorită cererii mari de bilete. "Ne-am văzut obligați să găsim soluții, pentru a nu-i priva pe turdeni de a vedea meciul live și pentru a-și aduce aportul asupra echipei", a mai zis el.

La finalul săptămânii, Sâsâeac a declarat că va finaliza și problema vânzării biletelor. "Negociem cu Eventim. Ori se vor pune în vânzare prin ei, ori le vindem noi. Până la sfârșitul săptămânii vom rezolva tot, inclusiv problemele legate de cei care vor să vină la Lisabona să ne susțină".

Returul finalei Challenge Cup, dintre Potaissa Turda și Sporting Lisabona va avea loc sâmbătă, 27 mai, de la ora 17:00, la Sala Sporturilor Horia Demian. Întâlnirea va putea fi urmărită și la televizor, pe Digi și pe Dolcesport. Prima manșă va avea loc duminică, 21 mai, în Portugalia.

Potaissa Turda a ajuns în ultimul act al întrecerii continentale după ce a eliminat-o pe Valur Reykjavik, din Islanda. În tur, turdenii fuseseră învinși cu 22-30, dar au revenit spectaculos în partida de la Turda, pe care au câștigat-o cu 32-23. Calificarea în această fază reprezintă cea mai mare performanță din istoria clubului.

Comenteaza