”I-au scos din Sănătate”. Înfrângere la scor pentru ”Viruși” cu FCSB

”I-au scos din Sănătate”. Înfrângere la scor pentru ”Viruși” cu FCSB
Partidă de coșmar pentru Sănătatea Cluj în 16-imile Cupei României. ”Virușii verzi” au cedat cu 1-6 în fața lui FCSB, miercuri, pe Cluj Arena.

Cu o echipă formată din mulți juniori, oaspeții i-au luat tare pe clujeni încă din primul minut. A venit și prima ocazie, la poarta Sănătății. Daniel Benzar șutează din careu, mingea e respinsă de Lăzăreanu (17). La faza următoare, însă, goalkeeperul ”virușilor” nu a mai putut face nimic. William de Amorim îi pasează lui Dennis Man, iar acesta deschide scorul (17). Golul doi vine ca o avalanșă.

Steliștii primesc ”11” metri după hențul comis de Cristian Paul, iar Man înscrie de la punctul cu var (22). Și cum o problemă nu vine niciodată singură, Paul vede cartonașul roșu (VIDEO jos). Cu un om în minus, Sănătatea mai încasează un gol. Man driblează toată apărarea clujenilor, îi pasează lui Benzar, iar acesta marchează (32). Dar scorul pauzei nu va fi 0-3, pentru că William de Amorim își trece și el numele pe lista marcatorilor (44).

S-a reluat jocul. Sub privirile a 4.472 de spectatori, jumătate din câți sperau ”virușii” să vină la meci, Vlad Achim face 5-0 cu un șut spectaculos care a lovit inițial bara (58). După atâtea goluri, a început să plouă cu galbene. În ambele tabere. Prima dată Matei (70), urmat de Pacionel (75), Yuh (76) și apoi Szecui (78). Vine și golul de onoare al Sănătății. Autor: Emanuel Negru (83). Puținii fani ai ”virușilor” explodează de bucurie. Dar în scurt timp vine încă o reușită pentru echipa lui Nicolae Dică. Alin Stoica, jucător care se apropie de 14 ani, a punctat pentru 6-1 (90).

Fluier final și aventura Sănătății din Cupa României se oprește aici. A fost a doua confruntare dintre ”viruși” și ”roș-albaștri” din istorie, după cea din 2011, tot în 16-imile Cupei României. Steliștii s-au impus atunci cu 4-0, într-un meci disputat la Buzău.

Sănătatea Cluj - FCSB 1-6 (0-4)

Au marcat: Negru (83)/Mann (17, 21), Benzar (32), De Amorim (44), Achim (58), Stoica (90)

Cartonaș roșu: Cristian Paul

Cartonașe galbene: Matei, Yuh/Pacionel, Szecui

Sănătatea: Lăzăreanu - Paul, Negru, Matei (Miseraș 73), Țîrlea - Lupu, Ciupe, Yuh, Vitan (Bucur 59) - Gașpar (Ichiteț 64), Ceaca. Antrenori: Csaba Kis, Dan Matei

FCSB: Vlad - Pleașcă, Larie (Ardelean 46), Jorge, Mario Mihai - Achim, Szecui - Golofca (Stoica 59), D. Benzar, De Amorim - Man (Pacionel 46). Antrenor: Nicolae Dică

Arbitru: Florin Andrei

Stadion: Cluj Arena

Asistență: 4.472

Comenteaza