Victorie entuziasmantă pentru U-BT în FIBA Europe Cup

Victorie entuziasmantă pentru U-BT în FIBA Europe Cup
Într-o atmosferă superbă “studenții” au reușit calificarea în optimile competiției continentale.

Partida a început cu un moment festiv, numărul 2 WTA, Simona Halep a făcut prima angajare a meciului. Diferența dintre cele două echipe nu a existat în prima parte a meciului. Formațiile au mers cap la cap într-un meci foarte echilibrat și scorul primului sfert a fost 17-17.

Sfertul al doilea a început mai bine pentru Keravnos Nicosia, dar "U" a echilibrat jocul printr-un joc defensiv bun. Scorul pauzei a fost din nou egal, 36-36. Principalii marcatori ai primei reprize au fost Kromah (10 puncte), Watson (9) pentru clujeni și Abukar (13) pentru ciprioți.

Partea a doua a meciului a început prost pentru elevii lui Mihai Silvășan, deși primele 5 minute au fost dominate de români. În ultima parte a sfertului "U" a acordat foarte multe puncte ușoare adversarului și ofensiva nu a mai funcționat la capacitate maximă. Scorul la finalul celui de-al treilea sfert a fost 51-58.

Ultimul sfert al partidei a fost unul extrem de palpitant, iar echipa care și-a păstrat concentrarea a reușit să învingă. Cu 5 minute înainte de final Keravnos conducea cu 7 puncte, dar "studenții" au reușit o revenire incredibilă. Împinși de la spate de întreaga sală, clujenii au reușit un joc defensiv perfect, multe intercepții, iar la final au reușit calificarea, scor 77-71.

Cei mai buni jucători ai formației U-BT au fost Watson (20 de puncte, 3 pase decisive), Barro (14 puncte, 10 recuperări) și Kromah (16 puncte, 4 recuperări). De la oaspeți s-au remarcat Parks (11 puncte, 10 recuperări), Abukar (15 puncte, 3 recuperări), Kings (15 puncte, 6 recuperări).

U-BT, Donar Groningen și Keravnos Nicosia merg împreună mai departe în optimile FIBA Europe Cup, din Grupa L.

"Studenții" vor juca împotriva echipei BC Mureș în primul meci al turneului final 8 al Cupei României, de la Sfântu Gheorghe. Meciul va avea loc duminică, 11 februarie, ora 20:00.

Comenteaza