Simona Halep s-a retras din turneul de la Doha

Simona Halep s-a retras din turneul de la Doha
Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul doi mondial, s-a retras din turneul WTA de la Doha, dotat cu premii totale de 3.173.000 dolari, vineri seara, după ce a învins-o în sferturi pe Catherine Bellis (SUA), cu 6-0, 6-4, a anunţat site-ul WTA.

Halep, care a anunţat că nu va participa nici la turneul de la Dubai, de săptămâna viitoare, pentru care primise un wildcard, a precizat că s-a retras din competiţie din cauza accidentării de la picior.

"Sunt surprinsă că am putut juca trei meciuri şi că le-am câştigat. Am simţit durerea în fiecare zi şi nu a fost uşor să mă descurc. Nu am avut destul timp să mă recuperez înaintea acestui turneu, dar azi a fost prea mult şi am decis să mă opresc'', a declarat Halep într-o conferinţă de presă la Doha.

"Cu siguranţă până la Indian Wells nu voi mai juca. Voi decide chiar înainte de turneu dacă voi putea să joc'', a subliniat Halep.

"Pentru moment nu pot spune mai multe. Voi vedea de la o zi la alta şi sper să mă pot recupera până la Indian Wells", a mai spus românca.

În urma retragerii Simonei, jucătoarea spaniolă Garbine Muguruza, numărul patru mondial, s-a calificat fără joc în finala de duminică.

Simona Halep s-a accidentat în timpul turneului de la Melbourne, Australian Open, în primul tur la glezna stângă, iar apoi şi la glezna dreaptă, iar apoi nu a putut juca în meciul de Fed Cup dintre România şi Canada.

La Doha, Halep (campioană în 2014 în Qatar) le-a învins pe Ekaterina Makarova (6-3, 6-0), Anastasija Sevastova (6-4, 6-3) şi Catherine Bellis (6-0, 6-4), câştigând un cec de 147.750 dolari şi 350 de puncte WTA.

 

Comenteaza