Elevii Clujului, campioni pe Cluj Arena. Finala unei competiţii judeţene în şcoli se joacă pe cel mai nou stadion din ţară VIDEO

Elevii Clujului, campioni pe Cluj Arena. Finala unei competiţii judeţene în şcoli se joacă pe cel mai nou stadion din ţară VIDEO
Elevii din Cluj vor fi implicaţi într-o competiţie şcolară la nivel judeţean, după ce Consiliul Judeţean a constatat că o treime dintre elevi şi preşcolari sunt diagnosticaţi cu diverse afecţiuni.

"Sunt date alarmante: în anul şcolar 2009-2010, din 41.000 de elevi înscrişi în învăţământul preşcolar şi elevi, 13.000 erau declaraţi suferinzi de anumite afecţiuni - 30% din total", a explicat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

Competiţia "Campionii Clujului" se referă la fotbal şi atletism, şi va include etape la nivel de şcoală, oraş şi judeţ. "Vom încerca să organizăm competiţiile vineri şi sâmbătă. Transportul elevilor va fi asigurat de Consiliul Judeţean, iar în demers vor fi implicaţi sportivi consacraţi", a spus Tişe. Acesta adaugă că finala judeţeană a competiţiei se va juca pe noul stadion Cluj Arena. "Ar trebui să devină o tradiţie ca această finală să se joace pe Cluj Arena", a spus el.

În judeţ învaţă 91.500 de elevi în total, cu tot cu învăţământul liceal.

Competiţia are loc în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean şi cu Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport.  Din totalul de 41.813 de copii înscrişi în parcursul şcolar doar în municipiul Cluj-Napoca, 13.062 au fost identificaţi ca suferind de diferite afecţiuni - 31.23%. "Majoritatea acestora se pot corecta prin practicarea sportului, fapt care susţine necesitatea instituirii unui program suplimentar de sport în şcolile clujene", arată Tişe.

 

Comenteaza