6 tenismeni români la Jocurile Olimpice

6 tenismeni români la Jocurile Olimpice
Forul suprem al tenisului la nivel internaţional (ITF) a anunţat lista completă a jucătorilor care vor participa la Olimpiada de la Rio. Disciplina va avea nu mai puţin de cinci probe, iar la trei dintre ele sunt înscrişi şi tenismeni din România.

Reprezentantele la proba de simplu feminin sunt Monica Niculescu (28 ani, locul 35 WTA la simplu/26 la dublu) şi Irina Camelia Begu (25 ani, locul 26 WTA la simplu/40 la dublu). Ele se vor alinia şi la turneul de dublu, unde se mai regăseşte perechea Andreea Mitu (24 ani, numărul 104 WTA la simplu/128 la dublu)/Raluca Olaru (27 ani, numărul 45 WTA la dublu).

La masculin simplu, România nu va avea niciun tenismen angrenat. În schimb, la proba de dublu vor lua parte Florin Mergea (31 ani, locul 13 în clasamentul ATP la dublu) şi Horia Tecău (31 ani, numărul 10 ATP la dublu).

Monica Niculescu a evoluat ieri în finala de dublu a turneului de la Montreal. Aceasta a pierdut ultimul act al competiţiei alături de Simona Halep (24 ani, numărul 3 mondial la simplu/125 la dublu) în faţa cuplului rusesc Ekaterina Makarova (28 ani, locul 30 în clasamentul WTA la simplu/14 la dublu)/Elina Vesnina (30 ani, locul 24 WTA la simplu/8 la dublu) cu scorul de 3-6, 6-7 (5-7).

Perechea Mergea/Tecău a fost eliminată în semifinalele turneului de dublu de la Toronto după ce a cedat cu 4-6, 3-6 în faţa cuplului croato-brazilian Ivan Dodic (31 ani, numărul 75 ATP la simplu/7 la dublu)/Marcelo Melo (32 ani, locul 8 ATP la dublu).

Mergea şi Tecău au evoluat şi în turneul de Cupa Davis de la Cluj. Întrecerea s-a desfăşurat între 15 şi 17 iulie la Sala Polivalentă. Aici, România a pierdut cu 1-3 în faţa Spaniei în calificările pentru barajul de accedere în Grupa Mondială.

Mergea şi Tecău au reuşit să învingă la momentul respectiv perechea Feliciano Lopez (34 ani, locul 18 ATP la simplu, 16 la dublu)/Marc Lopez (34 ani, numărul 18 ATP la dublu) cu scorul de 3-6, 6-1, 1-6, 7-5, 6-3. Cu acest success, cei doi tenismeni au adus singurul punct al României în cadrul turneului respectiv.

Pentru proba de dublu mixt, înscrierile se vor face la faţa locului până la data de 9 august. Tot la Rio se vor efectua şi tragerile la sorţi a meciurilor de la fiecare probă în parte.

În cadrul competiţiei, se vor regăsi nume importante din lumea tenisului masculin (Novak Djokovic, Andy Murray, Rafael Nadal sau Key Nishikori) şi feminin (Serena Williams, Angelique Kerber, Agnieszka Radwanska sau Venus Williams).

Liderul actual din clasamentul ATP la simplu este sârbul Novak Djokovic (29 ani), iar americanca Serena Williams (34 ani) ocupă primul loc din clasamentul WTA la simplu.

Turneul de tenis din cadrul Jocurilor Olimpice se va desfăşura în perioada 6-14 august 2016.

Comenteaza