A doua formație cu care poate pica ”U” la barajul de promovare » Sâmbătă joacă în finala Ligii a IV-a din Maramureș: ”U” e un brand național”

A doua formație cu care poate pica ”U” la barajul de promovare » Sâmbătă joacă în finala Ligii a IV-a din Maramureș: ”U” e un brand național”
Avântul Bârsana este a doua formație pe care ”U” Cluj o poate întâlni la barajul pentru liga a treia. Sâmbătă, de la ora 17:00, maramureșenii se bat cu Lăpușul Târgu Lăpuș în finala campionatului județean. ”U” e un brand național, am tot respectul pentru ei”, declară primarul din Bârsana, Teodor Ștefanca.

Avântul Bârsana a câștigat detașat Seria Nord din liga a patra maramureșeană, cu 17 victorii, o remiză și doar 2 înfrângeri. În cele 20 meciuri disputate, a înscris 89 goluri și a primit 22. Golgheterul echipei este Remus Deac, cu 27 reușite.

În 2013, Avântul a intrat în atenția publicului după o calificare în 16-imile Cupei României, unde a dat piept cu Steaua. Gruparea din Bârsana nu a făcut, însă, față campioanei de atunci, "roș-albaștrii" învingând cu 4-0.

Anii au trecut, iar Avântul Bârsana e foarte aproape de un alt meci istoric. Sâmbătă, de la ora 17:00, la Stadionul "Viorel Mateianu" din Baia Mare, maramureșenii se bat cu Lăpușul Târgu Lăpuș, câștigătoarea Seriei Sud, pentru titlul de campioană a județului. Miza e uriașă - o dublă istorică în fața Universității Cluj, la barajul pentru promovarea în liga a treia.

Primarul comunei Bârsana și în același timp, președintele clubului Avântul, Teodor Ștefanca, e cu gândul doar la baraj. Echipa sa e gata să dea totul în finala cu Târgu Lăpuș și să-i înfrunte apoi pe "studenți" pe Cluj Arena. Nu ar fi prima dată când o întâlnește pe "U". Avântul a avut un amical cu echipa lui Marius Popescu în 11 martie, la Cluj, meci pe care "alb-negrii" l-au câștigat cu 5-2.

"Meciul de mâine e cel mai important. Ne dorim foarte mult să-l câștigăm și apoi ne vom gândi și la baraj. Avem ceva emoții. Târgu Lăpuș a terminat pe primul loc în Seria Sud și asta spune multe. Va fi un meci disputat. Campionatul din Maramureș e destul de puternic. Ei au mulți tineri, dar dacă ne vom face jocul, o să ieșim învingători", a declarat Teodor Ștefanca pentru ZIUA de CLUJ.

Avântul Bârsana vrea să-i impresioneze pe "studenți" cu jucători care au mai trecut prin liga a treia, a doua și chiar în liga 1.

Noi am avut un amical cu "U" în luna martie, prin domnul Sabău. E o echipă profesionistă, care se pregătește zi de zi. Dacă ajungem să jucăm cu ei, vă dați seama că "U" e favorită. Dar noi vom da totul ca să câștigăm. 80% suntem echipa care am înfruntat-o pe Steaua, în 2013. Sigur, anii au mai trecut peste noi. Îl avem pe Dăncuș, care a evoluat în Liga 1 cu Gloria Bistrița, Cosmin Marinceanu, care a trecut pe la Unirea Alba Iulia, Remus Deac a evoluat în divizia C la Jiul Petroșani, și tot în acest eșalon au mai jucat Sorin Perta și Teodor Eudean. Eu am activat în liga a doua și a treia", a explicat edilul din Bârsana.

Oficialul Avântului a avut numai cuvinte de laudă la adresa echipei lui "Papi" și e convins că "U" va reveni în Liga 1 până în 2019.

"U" e un brand la nivel de țară și am tot respectul pentru ei. Își măsoară forțele de la cel mai jos nivel până acolo sus. Cu siguranță vor reuși să ajungă în Liga 1. Pe noi ne onorează să jucăm împotriva lor, la baraj. Au una din cele mai frumoase galerii din țară. Am fi onorați să-i primim la Bârsana".

"U" Cluj a terminat neînvinsă liga a patra clujeană, cu 27 victorii și doar un rezultat de egalitate. "Șepcile roșii" au marcat 167 goluri și au primit doar 9. Golgheterul echipei este Brian Lemac, cu 48 reușite.

Barajul pentru promovarea în liga a treia este programat pe 17, respectiv 24 iunie. Prima manșă va avea loc pe Cluj Arena.

Sursă video: TL Plus, youtube

CITEȘTE ȘI - Târgu Lăpuș, revelația ligii a patra din Maramureș

loading...
Comenteaza